Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Γερμανία, Δανία, Ολλανδία μπλοκάρουν τις αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Η Δανία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Εσθονία, η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και η Λετονία προειδοποίησαν τις Βρυξέλλες να μην προβούν σε βιαστικές αλλαγές στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση, ζητώντας αντ' αυτού περιορισμένες τροποποιήσεις του συστήματος.

Οι Φινλανδοί είναι μεγάλοι φιλέλληνες
Κάπου 14 Φινλανδο-Ελληνικοί σύλλογοι με 950 μέλη υπάρχουν σήμερα στη Φινλανδία, οι κάτοικοι της οποίας αγαπούν την Ελλάδα τόνισε ο Κίμων Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Σκανδιναβική χώρα για πάνω από 50 χρόνια και επίτιμος πρόεδρος του Φινλανδο-Ελληνικού συλλόγου στο Ελσίνκι, μιλώντας στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στον Πέτρο Δίπλα και τον Δημήτρη Κοντογιάννη.

Νορβηγία: Η Ρωσία έβγαλε πλοία του βόρειου στόλου με πυρηνικά όπλα
Η Υπηρεσία Πληροφοριών (NIS) της Νορβηγίας ανέφερε στην ετήσια έκθεσή της ότι πολεμικά πλοία του ρωσικού βόρειου στόλου άρχισαν να βγαίνουν στη θάλασσα με τακτικά πυρηνικά όπλα, για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νέα Ζηλανδία λόγω του κυκλώνα Γκάμπριελ
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Ζηλανδία, λόγω του κυκλώνα Γκαμπριέλ που σφυροκοπεί τη νησιωτική χώρα.

Είναι μόλις η τρίτη φορά στα χρονικά που η Νέα Ζηλανδία κηρύσσεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η Ιρλανδία καταργεί το πρόγραμμα της «χρυσής βίζας»
Η Ιρλανδία θα κλείσει το πρόγραμμά της «χρυσής βίζας», το οποίο απευθύνεται κυρίως σε πλούσιους Κινέζους, μετά από έλεγχο της «καταλληλότητάς» του.