Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Λετονία: Αυτοκίνητα που κατάσχονται από μεθυσμένους οδηγούς θα προσφέρονται στην Ουκρανία


Το Κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε την προηγούμενη Πέμπτη τροποποιήσεις στον νόμο για την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας, οι οποίες προβλέπουν και τη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων -που ανήκουν στο κράτος- στην ιδιοκτησία της κυβέρνησης της Ουκρανίας.


Ειδικότερα, προβλέπεται η μεταφορά αυτοκινήτων που κατάσχονται από μεθυσμένους οδηγούς, καθώς η χώρα της Βαλτικής σκοπεύει, όχι μόνο να περιορίσει την κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και να τιμωρήσει εμμέσως όσους βοηθούν τη ρωσική οικονομία με την κατανάλωση βότκας.

«Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τα οχήματα που κατασχέθηκαν από μεθυσμένους οδηγούς, παραδίδοντάς τα για επεξεργασία ή για αποσυναρμολόγηση για ανταλλακτικά, αλλά βλέπουμε ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα ήταν χρήσιμο στήριγμα για τον λαό της Ουκρανίας», είπε ο Ράιμοντς Μπεργκμάνις, επικεφαλής της Επιτροπής Αμυνας του λετονικού Κοινοβουλίου.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση να παραδοθούν στην Ουκρανία τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα βασίστηκε στην πρόταση του Λετονού υπουργού Οικονομικών, Αρβιλς Ασεράντενς, και ότι υποστηρίχτηκε από τον κυβερνητικό συνασπισμό κομμάτων.

Η απόφαση για τη μεταφορά των κατασχεμένων αυτοκινήτων για τις ανάγκες του ουκρανικού κράτους θα λαμβάνεται από τη λετονική κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση. Τα οχήματα θα μεταφερθούν από οργανισμό που συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ουκρανίας και λαμβάνει αιτήματα για βοήθεια.

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου