Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

20χρονος Έλληνας αγανάκτησε με το Προξενείο της Στουτγάρδης και έβγαλε γερμανικό διαβατήριο
Σίγουρα δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που συμβαίνει. Δεκάδες Έλληνες Ομογενείς τόσο στην Βάδη Βυτεμβέργη της Γερμανίας όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν συχνά πυκνά προβλήματα στα ελληνικά προξενεία.

Μια περίπτωση είναι και αυτή ενος 20χρονου νεαρού ελληνικής καταγωγής, γεννημένο στην Γερμανία, ο οποίος πριν από λίγους μήνες χρειάστηκε να εκδώσει ελληνικό διαβατήριο. Το μαρτύριο του νεαρού ξεκίνησε όταν από το Ελληνικό Προξενείο στης Στουτγάρδης του ζήτησαν τα απαραίτητα έγγραφα από την Ελλάδα, τα οποία αφού συγκέντρωσε προσπάθησε να κλείσει ρατνεβού κάτι το οποίο κατέση αδύνατο. Όσες φορές και αν προσπάθησε δεν τα κατάφερε. Τηλεφώνησε μήπως καταφέρει να βρει άκρη αλλά δυστυχώς συνάντησε, όπως μας μετέφερε, την αδιαφορία και την αγένεια του προσωπικού του Ελληνικού Προξενείου της Στουτγάρδης.
Επι 2 μήνες ταλαιπωρήθηκε με αυτή την ιστορία ώσπου το πρωί της Δευτέρας απευθύνθηκε στο Γερμανικό Δημαρχείο της περιοχής του για την έκδοση γερμανικού διαβατηρίου. Ο νεαρός δηλώνει χαρακτηριστικά στο Omogeneianews " Εγώ έχω ελληνική καταγωγή, ήθελα και θέλω να παραμείνω Έλληνας. Αυτοί όμως στα γραφεία του προξενείου αντι να βοηθούν τους Έλληνες Ομογενείς τους ταλαιπωρούν. Ξέρω δεκάδες ομογενείς που είχαν και έχουν προβλήματα. Είναι δυνατόν να περιμένω 3 και 4 μήνες για ελληνικό διαβατήριο ; Όχι βέβαια. Γι΄αυτό και θα βγάλω γερμανικό μέσα σε μολις μια εβδομαδα. Αν δεν κάνει κάτι το Υπουργείο με τα προξενεία ειδικά στην Γερμανία, πολλοί ακόμη Έλληνες θα προτιμήσουν τα γερμανικά διαβατήρια"2 σχόλια:

  1. Γνωρίζω πολλές περιπτώσεις από την οικογένεια μου, συγγενείς και γνωστούς που αναγκάστηκαν να βγάλουν Γερμανικό διαβατήριο. Όσο για την συμπεριφορά των υπαλλήλων του προξενείου της Στουτγκάρδης ήταν και είναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τους υπαλλήλους του προξενείου. Ηθελα διαβατήριο αλλά μου ήταν αδύνατο να κλείσω ραντεβού. Ετσι
    μετά αφού σπάσανε τα νεύρα μου πήραμε όλοι οι οικογένεια την γερμανική υπηκοότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή