Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

Η δημοσιογράφος που έμαθε στους Αυστραλούς το σουβλάκι
Η Κέλλυ Ροδίτη είναι η Ελληνίδα δημοσιογράφος που έχει κάνει viral το σουβλάκι στην Αυστραλία.

H Κέλλυ Ροδίτη, εργάζεται ως ρεπόρτερ στην άλλη άκρη του κόσμου. Η νεαρή Ελληνίδα βρίσκεται στην Αυστραλία και μέσα από το θέματα των ρεπορτάζ της αναδεικνύει τον ελληνικό πολιτισμό και την ιστορία. Μάλιστα, μέσω μιας κοινότητας στο Instagram προωθεί το πασίγνωστο και πεντανόστιμο ελληνικό πιτόγυρο! Οι Αυστραλοί που την ακολουθούν το αναζητούν και το βάζουν ψηλά στις γευστικές προτιμήσεις τους.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τη λίστα του TasteAtlas, ο γύρος και άλλα τρία ελληνικά πιάτα βρίσκονται στην λίστα των 50 καλύτερων για το 2022. Συγκεκριμένα ο πεντανόστιμος γύρος βρίσκεται στην 31η θέση της λίστας.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Κέλλυ Ροδίτη και εκείνη μας μίλησε για τη ζωή της στην Αυστραλία, αναφέροντας πόσο της λείπει η πατρίδα της, η Ελλάδα.
Μια Ελληνίδα δημοσιογράφος από την άλλη άκρη του κόσμου στην κυριολεξία. Πώς ξεκίνησε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της δημοσιογραφίας;

«Έχω σπουδάσει δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (UNSW), ενώ είχα και δικό μου πρόγραμμα στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό σταθμό του Σίδνεϊ».

Ποια είναι τα πιο δυνατά σου ρεπορτάζ και ποιες είναι οι προσωπικότητες που πήρες συνέντευξη και σου έκαναν εντύπωση;

«Μέχρι στιγμής έχω πάρει συνέντευξη από Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Stavento (Μιχαλη Κουινέλης), Έλληνες σεφ όπως Ελληνο-Αυστραλός David Tsirekas και επίσης από Έλληνες πολιτικούς της Αυστραλίας.

Πιστεύω πως όταν παίρνεις συνέντευξη από κάποιον άνθρωπο που είναι γνωστός στο ευρύ κοινό, μπορείς να τον γνωρίσεις σε πιο βαθύ επίπεδο.

Μια από τις αγαπημένες μου συνεντεύξεις ήταν όταν μοιράστηκα ένα πιτόγυρο με τον Ελληνοκαναδό κωμικό, Άγγελο Τσαρούχα».

Σε τι διαφέρει η δημοσιογραφία της Ελλάδας από αυτή της Αυστραλίας;

«Υπάρχουν πολύ περισσότερα κανάλια στην Ελλάδα από ό,τι στην Αυστραλία και μαζί με αυτό, πολύ περισσότεροι δημοσιογράφοι. Στην Αυστραλία, είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσεις καριέρα στη δημοσιογραφία εξαιτίας αυτού. Από το πανεπιστήμιο, διδασκόμαστε να μην είμαστε προκατειλημμένοι ή να εκφράζουμε την άποψή μας όταν λέμε τις ειδήσεις, μόνο να καταγράφουμε και να μεταφέρουμε τα γεγονότα.

Παρακολουθώντας καθημερινά τις ελληνικές ειδήσεις με κάνει να πιστεύω ότι αυτός ο κανόνας δεν είναι τόσο αυστηρός στην Ελλάδα, καθώς οι δημοσιογράφοι εκεί είναι πιο απελευθερωμένοι και ελεύθεροι να εκφράζουν τη γνώμη τους – αλλά φυσικά, είμαστε επίσης πολύ πιο μετριοπαθείς και συναισθηματικοί ως λαός!».

Από ποιες προσωπικότητες θα ήθελες να πάρεις συνέντευξη και γιατί;

«Ένας από τους ανθρώπους, που πραγματικά θαυμάζω και θα ήθελα να πάρω συνέντευξη είναι η Μαρία Μενούνος, αποτελεί όνειρο μου από την στιγμή που μπήκα στην πρώτη διάλεξη για το πτυχίο μου.

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και άλλες προσωπικότητες που θα ήθελα να πάρω συνέντευξη, κυρίως από τον καλλιτεχνικό χώρο, για παράδειγμα από τους: Γιάννη Πάριο, Σάκη Ρουβά, Νατάσα Θεοδωρίδου, γιατί τους θαυμάζω πολύ ως καλλιτέχνες και επίσης από τον σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, του οποίου τα πιάτα μοιάζουν σαν έργα ζωγραφικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου