Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Αυστρία: 54χρονος κρατούσε έξι ανήλικα παιδιά κλεισμένα σε κελάρι
Ένας 54χρονος συνωμοσιολόγος και η 40χρονη συζύγός του κρατούσαν έξι ανήλικα παιδιά με καταγωγή από τη Βρετανία κλεισμένα σε ένα κελάρι του μικρού χωριού Ομπριτς της Αυστρίας.


Σύμφωνα με την Daily Mail, τα παιδιά ηλικίας επτά μηνών έως πέντε ετών, εντοπίστηκαν στο παράνομο κρησφύγετο του 54χρονου Αυστριακού, μετά από εισβολή της αστυνομίας ύστερα από ένα περιστατικό κατά το οποίο ο άνδρας φέρεται να επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού σε κοινωνικούς λειτουργούς. Στη συνέχεια ταμπουρώθηκε στο κτίριο, με την αστυνομία να σπεύδει στο σημείο και να τον συλλαμβάνει.


Όταν η αστυνομία μπήκε στο υπόγειο, βρήκε τα έξι παιδιά μαζί με πολλά όπλα. Τα υπόγεια είχαν ανακαινιστεί ώστε να διαθέτουν πόρτες, παράθυρα, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κάμερες παρακολούθησης, αλλά λέγεται ότι είχαν «ανεπαρκείς συνθήκες υγιεινής» και κρίθηκαν «ακατάλληλα για παιδιά».Ωστόσο αστυνομικές πηγές δήλωσαν στην Telegraph ότι τα παιδιά φέρονται να μην ήταν κλειδωμένα ή παραμελημένα και ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σεξουαλική κακοποίηση.


Ο άνδρας φέρεται να ήταν «Reichsbürger», μια ομάδα ακροδεξιών εξτρεμιστών που πιστεύουν ότι η γερμανική αυτοκρατορία εξακολουθεί να υφίσταται όπως πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι το σημερινό γερμανικό κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα διοικητικό κατασκεύασμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, είχαν υπάρξει παράπονα από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι άκουγαν παιδικές φωνές από το κελάρι τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να εμπλακούν οι υπηρεσίες του δήμου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου