Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Βρετανία: Ένα εκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι
Ο ιδρυτής της εφημερίδας δρόμου στη Βρετανία The Big Issue, ο λόρδος Τζον Μπερντ, είπε ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι--αν όχι περισσότεροι--στη χώρα οι οποίοι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να διολισθήσουν στη φτώχεια και να μείνουν άστεγοι επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιό τους ή να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους δάνειο.

Ολλανδία: Ανώτατο όριο στα ενοίκια
Η ολλανδική κυβέρνηση πρόκειται να επιβάλει ανώτατα όρια ενοικίων σε περισσότερα από 300.000 σπίτια, προκειμένου να παρέχει πιο προσιτή στέγαση σε ενοικιαστές μεσαίου εισοδήματος .

Αυστραλία: Αρίστευσαν οι ελληνικής καταγωγής μαθητές στη Νέα Νότιο Ουαλία
Οι Ομογενείς της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας έχουν κάθε λόγο να είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιδόσεις των παιδιών τους στα Αυστραλιανά σχολεία.

Λονδίνο: Πλημμύρα από έκρηξη σε αγωγό ύδρευσης
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς νερό, ενώ δεκάδες εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους μετά την έκρηξη του αγωγού ύδρευσης που προκάλεσε τεράστια πλημμύρα σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου.

Οδηγίες του ΥΠΕΞ για τους Έλληνες στο Περού
Την προσοχή των Ελλήνων που ζουν ή επισκέπτονται το Περού εφιστά το υπουργείο Εξωτερικών, στη σκιά των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα λόγω της πολιτικής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ τονίζει:


«ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ Ή ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΕΠΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ»

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να στείλει τους S – 300 στην Ουκρανία, εάν παραλάβει Patriot από τις ΗΠΑ
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να παραδώσει στην Ουκρανία τα πυραυλικά συστήματα S-300που βρίσκονται στο ελληνικό νησί Κρήτη, εάν οι ΗΠΑ στείλουν σε αντάλλαγμα συστήματα πυραυλικής άμυνας Patriot, γράφουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.