Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Μεγάλες επενδύσεις του κλάδου αυτοκινήτου στην Ουγγαρία
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και όμιλοι κατασκευής μπαταριών της Νοτιοανατολικής Ασίας συναντιούνται στην Ουγγαρία σε ένα συνδυασμό που δημιουργεί εκατέρωθεν ευκαιρίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

Η Βουλγαρία ελπίζει να στείλει κάμερες στον Άρη το 2025
Για την εμπλοκή της Βουλγαρίας στο αποκορύφωμα του προγράμματος Artemis της NASA, μίλησε σήμερα (17.12.2022) ο Δρ. Πέτκο Ντίνεφ, ο οποίος δήλωσε ότι κάμερες βουλγαρικής κατασκευής ενδέχεται να προσεδαφιστούν στον Άρη το 2025.

Δανία: Πρόστιμο 470 εκατ. ευρώ στη Danske Bank για ξέπλυμα χρήματος
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Δανίας, η Danske Bank, θα πληρώσει 3,5 δισεκατομμύρια κορώνες (470 εκατομμύρια ευρώ) πρόστιμο στη Δανία για να σταματήσει η δίωξη για ένα τεράστιο σκάνδαλο που αφορά ξέπλυμα χρήματος στο οποίο εμπλέκεται η θυγατρική της στην Εσθονία, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της χώρας.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επικύρωσαν την απόδοση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, μετά το "πράσινο φως" που είχαν ανάψει την Τρίτη οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών-μελών.

Χάνα Νόιμαν: «Θα πήγαινα εγώ στο Κατάρ, αλλά ήθελαν την Καϊλή»
Η κατάθεση του Φραντσέσκο Τζόρτζι, συντρόφου της Εύας Καϊλή, το περασμένο Σάββατο, στην εισαγγελία των Βρυξελλών ήταν χειμαρρώδης, είχε διάρκεια άνω των δέκα ωρών και περιελάμβανε ως κεντρικό ισχυρισμό ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής και σύντροφός του δεν είχε σχέση με τα μεγάλα ποσά σε μετρητά που βρέθηκαν στο σπίτι τους και στη βαλίτσα που μετέφερε ο πατέρας της.

Έτσι θα γίνονται οι περικοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λάρνακα
Το πρόγραμμα των περικοπών ρεύματος προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του συστήματος παραγωγής ηλεκτρισμού, καταρτίζει ο Διαχειριστής Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Συστήματος Διανομής, με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό να προνοεί διακοπές ρεύματος ανά μισάωρο στις περιοχές Επαρχίες Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου.

Ψάχνουν την Άρτεμης στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για την 19χρονη Άρτεμη Βασίλη, η οποία εξαφανίστηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 από το Κορωπί, καθώς μια σημαντική μαρτυρία ανέφερε ότι η κοπέλα είναι στη Σουηδία.