Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: Έρευνα για δεύτερη δολιοφθορά στους γερμανικούς σιδηροδρόμους
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Γερμανίας διενεργούν έρευνα αφού άγνωστοι έκοψαν καλώδια των κρατικών σιδηροδρόμων, μια ενέργεια που θεωρείται ως η δεύτερη δολιοφθορά σε βάρος της Deutsche Bahn μέσα σε ισάριθμους μήνες.

Εξερράγη στο Βερολίνο το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο στον κόσμο
Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ξενοδοχείο στο Βερολίνο το πρωί της Παρασκευής, όταν ένα τεράστιο ενυδρείο… εξερράγη, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Στο σημείο έσπευσαν 100 πυροσβέστες.

Λονδίνο: Δεκάδες ποδοπατήθηκαν σε συναυλία
Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση, όταν ένα μεγάλο πλήθος κόσμου προσπάθησε να παραβιάσει την είσοδο και να εισέλθει στην αίθουσα συναυλιών O2 Academy στη συνοικία Μπρίξτον του Λονδίνου.

Γαλλία: Φωτιά σε κτίριο κοντά στη Λυών- Δέκα νεκροί
Δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, ηλικίας 3 ως 15 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε πολυκατοικία κοντά στη Λυών της Γαλλίας, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

Μπροστά στην απειλή του χειρότερου λιμού η Δυτική και Κεντρική Αφρική
Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο αριθμός των ανθρώπων που δεν δύνανται να εξασφαλίσουν επαρκή τροφή προκειμένου να επιβιώσουν στην Δυτική και Κεντρική Αφρική. Οι εκτιμήσεις του ΟΗΕ χαρακτηριστικά αναφέρουν τα 48 εκατ. μέχρι τα μέσα του 2023.