Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022

Τα αγροτικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Τη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων και κυρίως αλιευμάτων, κρεάτων και φρούτων, μεταξύ των αραβικών χωρών, το Waterfront Market στο Ντουμπάι, επισκέφθηκε επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων ADIFE 2022, στο Άμπου Ντάμπι.

Η Λευκορωσία δέχεται να μεταφέρονται τα ουκρανικά σιτηρά μέσω του εδάφους της
Η Λευκορωσία διαβεβαίωσε τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα δεχόταν, χωρίς προϋποθέσεις, τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών μέσω του εδάφους της προκειμένου να εξαχθούν από λιμάνια της Λιθουανίας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Βουλγαρία: Διακοπή λειτουργίας σε πυρηνικό αντιδραστήρα στο Κοζλοντούι
Ο ένας από τους δύο αντιδραστήρες του βουλγαρικού πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι θα διακόψει την λειτουργία του το Σάββατο, μετά τον εντοπισμό διαρροής ύδατος η οποία δεν έχει προκαλέσει αύξηση του επιπέδου ραδιενέργειας, ανακοίνωσε ο διαχειριστής του σταθμού.

Δρέσδη: Συνελήφθη ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε εμπορικό κέντρο
Τέλος στην κατάσταση ομηρίας που ήταν σε εξέλιξη σε εμπορικό κέντρο της Δρέσδης έβαλε η αστυνομία, έπειτα από επιχείρηση που διήρκεσε αρκετές ώρες, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Δανία: Τέλος η καραντίνα για τους θετικούς στον κορωνοϊό
Στη Δανία δεν συνιστάται πλέον η καραντίνα σε περίπτωση που κάποιος διαγνωστεί θετικός στον Κορωνοϊό, χάρη στα υψηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού

Ο Κύπριος που έμαθε τη Φινλανδία να τρώει χαλλούμι


Όταν το 1974, στα 31 του χρόνια, ο πολιτικός μηχανικός Λευτέρης Γαβριηλίδης εγκατέλειπε απογοητευμένος την Κύπρο, δεν φανταζόταν ποτέ πως όχι μόνο θα κατέληγε στην παγωμένη Φινλανδία, αλλά πως θα γινόταν κι ο πρώτος άνθρωπος που θα μάθαινε τους κατοίκους της να τρώνε ελληνικά και κυπριακά προϊόντα.

Νορβηγία: Προβλέψεις για ανάπτυξη 1,2% το 2023
Η οικονομία της Νορβηγίας θα αναπτυχθεί κατά 1,2% το 2023, ενώ το βασικό επιτόκιο της κεντρικής τράπεζας της χώρας θα κορυφωθεί πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της Νορβηγίας (SSB).

Βέλγιο: Συνελήφθη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή με κατηγορίες για διαφθορά
Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, όπως αναφέρει η βελγική L' Echo, ο οποίος είναι και ο μόνος δυνατός τρόπος για να καταρριφθεί η βουλευτική της ασυλία.