Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Γερμανία: Υπέκυψε στα τραύματά της η μία από τις δύο μαθήτριες
Ένα από τα δύο κορίτσια που δέχθηκαν χθες το πρωί επίθεση με μαχαίρι καθ'οδόν προς το σχολείο τους στο Ιλερκίρχμπεργκ της Βάδης - Βυρτεμβέργης υπέκυψε το βράδυ της Δευτέρας στα τραύματά του, ανακοίνωσε η αστυνομία της περιοχής.

Σαουδική Αραβία: Σχεδιάζει αεροδρόμιο με έξι διαδρόμους
Σε έναν τουριστικό πόλο έλξης επιχειρεί να μετατραπεί η Σαουδική Αραβία, σχεδιάζοντας ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου.

Από ελλείψεις τροφίμων απειλείται η Βρετανία
Μετά τις ελλείψεις αβγών, δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν ελλείψεις και σε τομάτες ή αχλάδια: λόγω της εκτόξευσης του κόστους, η Βρετανία οδεύει προς μια κρίση επισιτιστικού εφοδιασμού, προειδοποίησε σήμερα το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο της χώρας.

Ινδονησία: Απαγορεύεται το σεξ εκτός γάμου !
Το κοινοβούλιο της Ινδονησίας ενέκρινε έναν νέο ποινικό κώδικα που απαγορεύει σε οποιονδήποτε στη χώρα να έχει εξωσυζυγικές σχέσεις και περιορίζει τις πολιτικές ελευθερίες. Το σεξ εκτός γάμου θα επιφέρει ποινή φυλάκισης έως και ένα χρόνο σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ σε τρία χρόνια.

Ρεκόρ αιτήσεων πτώχευσης στη Δανία - Έρχονται απολύσεις στη Φινλανδία
Αρνητικό ρεκόρ συνιστά ο αριθμός των επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης τον προηγούμενο μήνα στη Δανία, ενώ την ίδια στιγμή στη Φινλανδία τέσσερις στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζουν απολύσεις το 2023.

Το 10% των Γερμανών δε χρησιμοποίησε καθόλου θέρμανση τον Νοέμβριο
Eνας στους δέκα Γερμανούς δεν χρησιμοποίησε καθόλου θέρμανση έως το τέλος του Νοεμβρίου, ενώ και η πλειοψηφία των υπολοίπων έχει αλλάξει σημαντικά τη στάση της στη χρήση θέρμανσης στο σπίτι.

Χωρίς τρένα η Βρετανία το τετραήμερο 24-28 Δεκεμβρίου
Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι στη Βρετανία κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.