Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Ρεκόρ εισόδου μεταναστών κατέγραψε το Ηνωμένο Βασίλειο
Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε ρεκόρ εισόδου μεταναστών - 500.000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - που προέρχονται κυρίως από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μία συγκυρία μετά-Covid εποχής και πολέμου στην Ουκρανία.

Ελβετία: Τεράστιες ελλείψεις σε φάρμακα ανάγκης
Η Ένωση Φαρμακοποιών προειδοποίησε ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην Ελβετία.

«Έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα φάρμακα για τα παιδιά, κυρίως τα αντιπυρετικά σιρόπια. Αλλά η έλλειψη επηρεάζει και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, τους ψυχιατρικούς ασθενείς και τους ασθενείς με Πάρκινσον», εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ενέα Μαρτινέλι.

Η ενεργειακή κρίση θα σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίους
Είναι πιθανό η ενεργειακή κρίση που μαστίζει την Ευρώπη να οδηγήσει, εκτός από συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος κυρίως των πιο ευάλωτων νοικοκυριών, και σε δεκάδες χιλιάδες θανάτους τον φετινό χειμώνα;

“Nein” των Γερμανών σε επιστροφή Μέρκελ στην καγκελαρία
Η συντριπτική πλειονότητα των Γερμανών που συμμετείχαν σε διαδικτυακή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey δεν επιθυμεί την επιστροφή της Άγκελα Μέρκελ στην εξουσία.

Στα πρόθυρα κατάρρευσης το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου
Η απεργιακή κινητοποίηση του νοσηλευτικού προσωπικού από τις 15 έως τις 20 Δεκεμβρίου - για πρώτη φορά σε 106 χρόνια - ρίχνει ψυχρό φως στην κρίση που μαστίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), αγαπημένο θεσμό των Βρετανών, που έχει όμως γονατίσει έπειτα από πολλά χρόνια λιτότητας, μία πανδημία και τον πληθωρισμό σε επίπεδα ρεκόρ.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκότωσε τουλάχιστον 238.000 Ευρωπαίους το 2020
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας με μικροσωματίδια προκάλεσε 238.000 πρόωρους θανάτους στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2020, τονίζει έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) που δίνεται στη δημοσιότητα σήμερα, αριθμό ελαφρά αυξημένο σε ετήσια βάση,

Επίδομα του πολίτη θέσπισε η Γερμανία
Το «επίδομα του πολίτη» εγκρίθηκε από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Bundestag) και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Bundesrat), με τις τροποποιήσεις στις οποίες υποχρεώθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός, μετά την απόρριψη της αρχικής ρύθμισης από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο.

Γερμανία και Γαλλία υπέγραψαν «συμφωνία ενεργειακής αλληλεγγύης»
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν επισφράγισαν την αναθέρμανση των γαλλογερμανικών σχέσεων, έπειτα από εβδομάδες διαφωνιών, με μια ενεργειακή συμφωνία που έχει ως στόχο να «εγγυηθεί» τον εφοδιασμό τους.