Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Γερμανία: Εγκρίθηκε το ενεργειακό πακέτο ύψους 200 δισ. ευρώ
Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το μεσημέρι της Παρασκευής την πρόταση της κυβέρνησης για ένα πακέτο 200 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού αερίου από Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία
Η Γαλλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι κατέληξαν σε συμφωνία με βάση την οποία αντί για τον αγωγό MidCat θα κατασκευαστεί ένας υποθαλάσσιος αγωγός που θα συνδέει τη Βαρκελώνη με τη Μασσαλία και θα μεταφέρει φυσικό αέριο και καθαρό υδρογόνο.

Ολλανδία: Σύγκρουση σκαφών με δύο νεκρούς και ένα αγνοούμενο παιδί
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένα παιδί παραμένει αγνοούμενο, όταν δύο σκάφη συγκρούστηκαν στη Θάλασσα του Βάντεν στην Ολλανδία, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ένα φέρι μποτ και ένα μικρότερο θαλάσσιο ταξί συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα και οι επτά επιβαίνοντες στο μικρότερο σκάφος να πέσουν στο νερό. Δύο έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις διασώθηκαν λίγο μετά τη σύγκρουση. Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα αίτια της σύγκρουσης.

Κλεμμένες κάμερες ελέγχου ταχύτητας από τη Σουηδία σε ρωσικά drones;
Οι κάμερες ελέγχου ταχύτητας συνεχίζουν να εξαφανίζονται στη Σουηδία, με πιο πρόσφατη την εξαφάνιση κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου E16, γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, επισημαίνοντας ότι κάμερες του ίδιου τύπου χρησιμοποιήθηκαν από Ρώσους σε αυτοσχέδια μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα θέλει να δώσει αιολική ενέργεια σε Γερμανία – Αυστρία
Ένα ακόμα δημοσίευμα του Spiegel αναφέρεται στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο ότι η χώρα μας επιθυμεί να προμηθεύσει με αιολική ενέργεια τη Γερμανία και γενικότερα να στείλει πράσινη ενέργεια στην Κεντρική Ευρώπη.

Νορβηγία: Έμεινε άδικα 21 χρόνια στη φυλακή για βιασμό και δολοφονία
Ένα από τα μεγαλύτερα δικαστικά λάθη της Νορβηγίας διορθώθηκε καθώς ένας άνδρας εξέτισε άδικα 21 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό και τη δολοφονία δύο ανήλικων κοριτσιών, 8 και 10 ετών, με αποτέλεσμα να απαλλαχθεί από τις κατηγορίες μετά την επανεξέταση των αποδεικτικών στοιχείων.