Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Δανία: Παλιά πυρομαχικά στο βυθό δυσκολεύουν την έρευνα στον Nord Stream
Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 βρίσκεται σε «καλό δρόμο», αλλά περιπλέκεται λόγω της παρουσίας παλιών πυρομαχικών στον βυθό της Βαλτικής, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Δανίας.

Άδειασαν τα φαρμακεία από χάπια ιωδίου στην Φινλανδία
Προληπτικά μέτρα από τις φινλανδικές αρχές μετά τις ρωσικές απειλές για την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου και τις αναφορές για κινδύνους για την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Φοιτητές δημιουργούν τουριστική επιχείρηση στη Σλοβακία
Προσκλητήριο σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να συμμετέχουν σε «χειμερινό σχολείο» που θα πραγματοποιηθεί στη Νίτρα της Σλοβακίας από 21 έως 28 Νοεμβρίου, απευθύνει η Ευρωπαϊκή Πανεπιστημιακή Συμμαχία Invest.

Περισσότερες από 200 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας
Περισσότερες από 200 φάλαινες βρέθηκαν νεκρές στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μόλις μια εβδομάδα.

Την προηγούμενη παρασκευή περίπου 250 φάλαινες είχαν εντοπιστεί στη νήσο Κέιθαμ.

Παναμάς: Τα πρώτα υπερλούξ σπίτια που επιπλέουν στο νερό
Μπορεί το 2022 να περιμέναμε κάτι παραπάνω από τους ειδικούς της τεχνολογίας, όπως για παράδειγμα ιπτάμενα αυτοκίνητα, όμως και τα πλοτά σπίτια για αρχή... καλά είναι!

Σε «ειδικούς χώρους» θα οδηγούνται οι μεθυσμένοι οπαδοί στο Κατάρ
Ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ Χατέρ, απευθυνόμενος στις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες Αγγλίας και Ουαλίας τους συνέστησε, αμφότερες, να επικεντρωθούν στις ομάδες τους αντί να απαιτούν αποζημιώσεις για τους μετανάστες που εργάστηκαν στην χώρα για την κατασκευή των υποδομών.

Παράνομα πλέον τα τεστ παρθενίας στο Κόσοβο
Το τεστ παρθενίας αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα στο Κοσσυφοπέδιο από αυτή την εβδομάδα, μετά τις αλλαγές στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι αποτελεί παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με το Μπαχρέιν
Απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Μπαχρέιν θα αποκτήσει η Ρόδος τη νέα χρονιά καθώς η αεροπορική εταιρία Gulf Air προτίθεται να προσθέσει στο δίκτυό της και άλλους ελληνικούς προορισμούς μεταξύ των οποίων είναι και το νησί μας.

Μέχρι τέλος 2027 η Κύπρος θα μπορεί να εξάγει ενέργεια
Υπολογίζεται πως μέχρι το τέλος του 2027 η Κύπρος θα έχει πλεόνασμα ανανεώσιμης ενέργειας που θα μπορεί να εξάγει ή να ανταλλάσσει, επιπρόσθετα με τις ποσότητες που θα μπορούν να είναι διαθέσιμες σε Αίγυπτο, Ισραήλ και Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μάλτα: Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί για ξυλοδαρμό και απαγωγή
Δύο Μαλτέζοι αστυνομικοί συνελήφθησαν επειδή φέρονται να απήγαγαν και να επιτέθηκαν σε μαύρους μετανάστες από μια περιοχή της χώρας με μεγάλο αλλοδαπό πληθυσμό, εν μέσω των συνεχιζόμενων ανησυχιών σχετικά με τη μεταχείριση των αλλοδαπών υπηκόων.