Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Γερμανία: Δολιοφθορά παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο Αμβούργου, Αννοβέρου, Βρέμης
Η εταιρεία σιδηροδρομικών συγκοινωνιών Deutsche Bahn απέδωσε σε σαμποτάζ τη βλάβη που προκλήθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα βόρεια της Γερμανίας νωρίτερα, ενώ διεξάγονται έρευνες για το συμβάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ARD, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σχετική ανακοίνωση από το γερμανικό υπουργείο των Εσωτερικών.

Περισσότεροι από 1 εκατ. οι Ουκρανοί πρόσφυγες στη Γερμανία
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Ουκρανοί έχουν καταφύγει στη Γερμανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμη ένα 16χρονο κορίτσι νεκρό στο Ιράν
Νέο περιστατικό δολοφονίας μίας 16χρονης κοπέλας συγκλονίζει το Ιράν, καθώς, αφού συνελήφθη η έφηβη από τις δυνάμεις ασφαλείας, ξυλοκοπήθηκε δια ροπάλου μέχρι θανάτου.

Ιρλανδία: Έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων - Τουλάχιστον επτά νεκροί
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες Παρασκευή στην έκρηξη που σημειώθηκε στην κομητεία Ντονεγκάλ, ανακοίνωσε η αστυνομία της Ιρλανδίας, ενώ συνεργεία έρευνας και διάσωσης συνέχιζαν την προσπάθεια να βρουν επιζήσαντες, εκτιμούσαν πως πέντε άνθρωποι παρέμεναν παγιδευμένοι.

“Σκοτεινιάζει” η ζωή στην Γαλλία
Η ενεργειακή κρίση και η αντιμετώπισή της είναι το μείζον ζήτημα στην Ευρωζώνη αλλά και σε όλα τα νοικοκυριά. ‘Η Γαλλία ξεκινά πρώτη την εφαρμογή “σκληρών” μέτρων προκειμένου να εξοικονομηθεί το δυνατόν περισσότερη ενέργεια.