Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Γερμανία: Μέτρα στήριξης των πολιτών προαναγγέλλει ο Όλαφ Σολτς
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα λάβει «πολύ γρήγορα» αποφάσεις για την ανακούφιση των πολιτών από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ο οποίος πάντως τόνισε ότι σε σχέση με πριν από λίγους μήνες η Γερμανία είναι σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια εφοδιασμού με φυσικό αέριο.«Κανείς δεν πρέπει να αφεθεί μόνος με τα προβλήματά του», τόνισε ο κ. Σολτς στο περιθώριο της διήμερης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιείται στο Κάστρο Μέζεμπεργκ του Βρανδεμβούργου, και επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να είναι «όσο το δυνατόν πιο προσαρμοσμένα, όσο το δυνατόν πιο στοχευμένα και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά».

Ο Γερμανός καγκελάριος εξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για την πρόοδο που σημειώθηκε στις προσπάθειες αντιστάθμισης της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Οι τερματικοί σταθμοί υγραερίου κατασκευάζονται στις γερμανικές ακτές με «απίστευτο» ρυθμό, δήλωσε και οι δεξαμενές αποθήκευσης αερίου έχουν ήδη γεμίσει σε ποσοστό άνω του 82%.

cnn.gr


Βρετανία: Κίνδυνος «λουκέτου» σε χιλιάδες παμπ
Χιλιάδες παμπ στη Βρετανία είναι αντιμέτωπες με την προοπτική λουκέτου λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στους λογαριασμούς ενέργειας, προειδοποίησε αρμόδιος οργανισμός.

Τόνοι ντομάτας χύθηκαν σε κεντρικό δρόμο της Καλιφόρνιας
Kυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνιας, όταν φορτηγό που μετέφερε τόνους ντομάτας εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα το φορτίο του να ξεχυθεί σε όλο το πλάτος τους δρόμου.

Βρέθηκε σε αυλή σπιτιού ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος στην Ευρώπη
Παλαιοντολόγοι εργάζονται εντατικά στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην Πορτογαλία για να φέρουν στο φως τα λείψανα του μεγαλύτερου δεινόσαυρου που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Γερμανία: Το 77% θέλει η Δύση να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία
Από την ν έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, το 77% των Γερμανών ζητεί από τη Δύση να επιδιώξει ενεργά την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του RTL.