Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022
Γερμανία: Κίνδυνος αποβιομηχάνισης λόγω ενέργειας
Φαίνεται απίστευτο και όμως δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί. Η καρδιά της βιομηχανικής Ευρώπης, η Γερμανία, κινδυνεύει από σταδιακή αποβιομηχάνιση, καθώς το ιλιγγιώδες κόστος της ενέργειας, που αυξάνεται αδιάκοπα σε καθημερινή βάση, μπορεί να οδηγήσει σε μαζική έξοδο επιχειρήσεων από τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.
Βρετανία: 80% αύξηση στους λογαριασμούς ενέργειας μέσα σε 6 μήνες
Τα βρετανικά νοικοκυριά θα δουν τον μέσο λογαριασμό ρεύματος να εκτινάσσεται στις 3.554 λίρες (4.197 €) ετησίως τον Οκτώβριο, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυξήσει το ανώτατο όριο στις τιμές, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Cornwall Insight.
Carrefour: Παγώνει τις τιμές σε 100 προϊόντα στη Γαλλία
Τις αυξήσεις τιμών σε 100 είδη καθημερινής χρήσης στη Γαλλία μπλοκάρει η Carrefour SA, καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει και η αγοραστική δύναμη των πελατών συρρικνώνεται.
Μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου
Η ιταλική εταιρία υδρογονανθράκων Eni ανακοίνωσε ότι η κοινοπραξία της με την γαλλική TotalEnergies εντόπισε αποθέματα φυσικού αερίου 70 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων στην περιοχή που συμπεριλαμβάνεται στην άδεια για γεωτρήσεις που έχουν λάβει οι δυο εταιρίες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)