Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Γερμανία: Μηνιαίο Εισιτήριο 69 ευρώ για όλα τα μέσα μεταφοράς
Μετά την τεράστια επιτυχία του μηνιαίου εισιτηρίου των 9 ευρώ, με το οποίο οι επιβάτες χρησιμοποιούν όλα τα αστικά και υπεραστικά λεωφορεία και τρένα της Γερμανίας, πλην των πιο γρήγορων τρένων, το γερμανικό υπουργείο Μεταφορών εξετάζει το εισιτήριο των 69 ευρώ.

Μόναχο: Μπιραρία πρότεινε στους πελάτες να πληρώνουν με... ηλιέλαιο !
Μια μπιραρία του Μονάχου στη Γερμανία βρήκε έναν πρωτοποριακό τρόπο για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις μαγειρικών ελαίων στην Ευρώπη: επιτρέπει στους πελάτες της να πληρώνουν την μπίρα τους με… ηλιέλαιο ώστε να εξασφαλίσει ότι θα έχει αρκετό απόθεμα για το τηγάνισμα των σνίτσελ.

«Φωτιά» οι τιμές στην Ιταλία: Αυξήσεις σε αγαθά έως και 68%
Νέα μεγάλη αύξηση των τιμών καταγράφεται στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ένωσης καταναλωτών Codacons.

Το βουνό Kandersteg στην Ελβετία μετακινείται και απειλεί με κατολίσθηση
Μία τρομακτική απειλεί σκιάζει τις ειδυλλιακές πλαγιές των Άλπεων, στο γραφικό χωριό Kandersteg στο καντόνι της Βέρνης της Ελβετίας.

Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε πυρομαχικά έξω από την Καβάλα
Συναγερμός σήμανε στην περιοχή της Καβάλας, λίγο πριν τις 11 το βράδυ, από τη συντριβή ενός αεροσκάφους Antonov-12 cargo. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, στο αεροσκάφος επέβαιναν 8 άτομα.

Η Δανία έχασε τη μάχη της «φέτας»
Η Δανία παρέβη τις υποχρεώσεις της παραλείποντας να λάβει μέτρα, ώστε να θέσει τέρμα στη χρήση της ονομασίας «φέτα» για τυριά τα οποία προορίζονται για εξαγωγή προς τρίτες χώρες, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Δανία δεν παρέβη, ωστόσο, την υποχρέωση καλόπιστης συνεργασίας.

Δωρεάν μάσκες και τεστ στη Νέα Ζηλανδία
Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι παρέχει δωρεάν μάσκες και τεστ αντιγόνου (self test) καθώς προσπαθεί να ανακόψει την εξάπλωση της COVID-19 και να ανακουφίσει την πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας που αντιμετωπίζει μια εισροή ασθενών με COVID και γρίπη.