Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

Η Lufthansa ακυρώνει πάνω από 3.000 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι
Περισσότερες από 3.000 πτήσεις ακυρώνει η Lufthansa αυτό το καλοκαίρι λόγω έλλειψης προσωπικού, απεργιών και πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα ο κολοσσός των αεροπορικών εταιρειών γνωστοποιώντας ένα δεύτερο κύμα ακυρώσεων.

Στο δεύτερο στάδιο συναγερμού για το φυσικό αέριο η Γερμανία
Η Γερμανία εισέρχεται στη φάση 2 (εκ των τριών επιπέδων) του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για το φυσικό αέριο, λόγω των μειωμένων προμηθειών από τη Ρωσία και των υψηλών τιμών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας της χώρας.

Ρωσία: Φόβοι για χρεοκοπία στα τέλη Ιουνίου

Η αποτυχία να εξυπηρετήσει το εξωτερικό χρέος λόγω των δυτικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί γι' αυτό που η Ρωσία ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, την ωθεί πιο κοντά στην πρώτη αδυναμία πληρωμής των διεθνών ομολόγων

Ανιχνεύθηκε πολιομυελίτιδα στα λύματα του Λονδίνου
Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο κήρυξαν τη χώρα σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η τακτική παρακολούθηση των λυμάτων στο βόρειο και ανατολικό Λονδίνο εντόπισε στοιχεία μετάδοσης του ιού της πολιομυελίτιδας στην κοινότητα για πρώτη φορά.

Γαλλία: Προς μείωση 10% της κατανάλωσης ενέργειας
Η υπουργός Ενέργειας Ανιές Ρουνασέ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία στοχεύει να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά 10% λόγω της τρέχουσας κρίσης, ενώ η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε την εγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού για τη λήψη υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Χάβρη τον Σεπτέμβριο του 2023.

Η Ρώμη κήρυξε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω λειψυδρίας
Το Λάτιο, η περιφέρεια της ευρύτερης περιοχής της Ρώμης, κηρύχθηκε επίσημα σε κατάσταση φυσικής καταστροφής λόγω λειψυδρίας. Την απόφαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Νικόλα Τζινγκαρέτι και πρόκειται να παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Ισπανία: Πρόστιμο σε όποιον απλώνει την πετσέτα του και φορά μαγιό στο δρόμο !
Πρόστιμο σε όσους ουρούν μέσα στη θάλασσα θα επιβάλλει η πόλη Βίγκο της Ισπανίας από το φετινό καλοκαίρι. Για την ακρίβεια, το δημοτικό συμβούλιο στο Βίγκο της Γαλικίας ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει τη «φυσιολογική εκκένωση στην παραλία ή στη θάλασσα», επιβάλλοντας πρόστιμο 750 ευρώ.

Δεύτερη η Ελλάδα στην ΕΕ στην κατανάλωση παράνομων τσιγάρων
Στη δεύτερη θέση, ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, παρέμεινε το 2021 η Ελλάδα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας ανεξάρτητης έκθεσης της KPMG που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Philip Morris International.

Αυστρία: Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19
Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Πέμπτη την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της COVID-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της.

Η Φινλανδία «είναι έτοιμη να πολεμήσει» αν δεχτεί ρωσική επίθεση

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Ελσίνκι και Μόσχα είναι τεταμένες τις τελευταίες εβδομάδες


Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Φινλανδίας, στρατηγός Τίμο Κίβινεν, δήλωσε ότι η χώρα του είναι προετοιμασμένη για μια ρωσική επίθεση και θα προβάλει σκληρή αντίσταση σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο.

Τα πρώτα αμιγώς ελληνικά αυτοκίνητα είναι γεγονός !
Αριθμούς κυκλοφορίας πήραν τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη.

1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη
Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού & Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν το 1ο Παγκόσμιο Πανομογενειακό Ιατρικό Συνέδριο από 15 έως 17 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας - Θράκης).