Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Μετά την Γερμανία και η Ολλανδία αίρει το πλαφόν στη λιγνιτοπαραγωγή
Οι μεγαλύτεροι Ευρωπαίοι αγοραστές ρωσικού φυσικού αερίου βρίσκονται σε αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων παραγωγής ενέργειας για να αντιμετωπίσουν τις μειωμένες ροές φυσικού αερίου που απειλούν με ενεργειακή κρίση και έναν δύσκολο χειμώνα.

Γερμανία: Ιστορικό άλμα 33% στις τιμές χονδρικής
Με ρυθμό ρεκόρ αυξήθηκαν οι τιμές χονδρικής στην Γερμανία τον Μάιο, τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησαν να τηρούνται στοιχεία το 1949.

Ηνωμένο Βασίλειο: Τέλος στις επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα !
Στον τερματισμό των επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωρά το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, ανακοίνωσε την επένδυση κεφαλαίων στην επέκταση του δικτύου φόρτισης και στη στήριξη άλλων οχημάτων κινούμενων με μπαταρίες.

Βέλγιο: Κατασχέθηκαν 900 κιλά κοκαΐνης
Οι τελωνειακές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα (20.6.2022) ότι κατέσχεσαν 900 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με κόκκους κακάο από την Κολομβία, σε σακιά πανομοιότυπα με αυτά που περιείχαν το δηλωμένο εμπόρευμα.

Μειώθηκε κατα 50% το φυσικό αέριο στην Αυστρία
Σε αλλαγές στον ενεργειακό σχεδιασμό της οδηγείται η Αυστρία, εν μέσω της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη χώρα και καθώς επανακαθορίζεται το πλάνο για την ενεργειακή μετάβαση στη Βιέννη.

Μέχρι και 38 ° C σε Γερμανία και Ελβετία

 


Ο καύσωνας που πλήττει εδώ και πολλές ημέρες τη νότια και δυτική Ευρώπη, με ακραίες θερμοκρασίες και δασικές πυρκαγιές, όπως αυτές στην Ισπανία και κοντά στο Βερολίνο, κινείται σήμερα προς την ανατολική Γαλλία και την Ελβετία.

Σαστισμένοι οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας....«Εξωγήινοι πάλι»
Σαστισμένους και εντυπωσιασμένους άφησε τους παρατηρητές των αστεριών στη Νέα Ζηλανδία ένας παράξενος, σπειροειδής σχηματισμός φωτός στον νυχτερινό ουρανό το βράδυ της Κυριακής.

Κατάρ: Επτά χρόνια φυλάκιση σε όσους οπαδούς κάνουν one night stand
Για να μην υπάρξουν… δυσάρεστες εκπλήξεις, οι επισκέπτες που θα πάνε στο Κατάρ για το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να γνωρίζουν τα έθιμα και τους νόμους της περιοχής. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μια χώρα της Μέσης Ανατολής που οι νόμοι είναι αρκετά αυστηροί και πολλοί εξ αυτών παραπέμπουν σε δεκαετίες άλλης εποχής.