Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Φινλανδία: Σε περίπτωση πολέμου τρέξτε στο... χωριό του Άη Βασίλη
Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν έπιασε τη Φινλανδία απροετοίμαστη, ακόμη και το θεματικό πάρκο του Άγιου Βασίλη στην «γενέτειρά του» στον χιονισμένο βορρά είναι έτοιμο να επιστρέψει στην αρχική του λειτουργία, δεδομένου ότι είχε κατασκευαστεί ως καταφύγιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση επίθεσης.

Βρετανία: Θα αρχίσει να στέλνει μετανάστες στη Ρουάντα
Η βρετανική κυβέρνηση άρχισε να ενημερώνει κάποιους από τους μετανάστες που έχουν φτάσει παράτυπα στη χώρα ότι θα σταλούν στη Ρουάντα, ενώ προβλέπει μία πρώτη πτήση στις 14 Ιουνίου, με την υπουργό Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ να δηλώνει «απολύτως αποφασισμένη» να προχωρήσει στο σχέδιο αυτό.

Ολλανδία-Γερμανία: Ξεκινούν από κοινού γεωτρήσεις σε νέο κοίτασμα φυσικού αερίου
Η Ολλανδία και η Γερμανία θα πραγματοποιήσουν από κοινού γεωτρήσεις σε ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ολλανδική κυβέρνηση. Η ανακοίνωση έγινε μια ημέρα αφότου ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom διέκοψε την παροχή φυσικού αερίου στην ολλανδική εταιρεία GasTerra.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων, αρμόδιος για την εξορυκτική βιομηχανία, Χανς Βίλμπριφ, εξέδωσε σήμερα άδειες για την ολλανδική πλευρά, ενώ γνωστοποίησε ότι μια «ταχεία διαδικασία για τις απαιτούμενες άδειες» βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γερμανία.


REAL.GR

Βέλγιο: Ζητείται άμεσα ιεροψάλτης από ελληνικό ιερό Ναό στις Βρυξέλλες


Ι Ε Ρ Ο Σ  Ν Α Ο Σ  Α Γ Ι Α Σ  Μ Α Ρ Ι Ν Η Σ
Β Ρ Υ Ξ Ε Λ Λ Ω Ν

Αγαπητοί μου αδελφοί!
Μετά από χρόνια διακονίας στο Αναλόγιο της Αγίας Μαρίνας του Ψάλτου μας κ. Θεοδώρου Χαρίση, ΗΡΘΕ ο καιρός που τελειώνει η απόσπασή του και πρέπει να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην οικογένειά του.

Αγγλία: Ο Γενικός Πρόξενος Χρήστος Γούλας θα επισκεφτεί τους Έλληνες του Λήντς
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο, αξ. κος Χρήστος Γούλας θα επισκεφτεί το Λήντς, και καλούμε σε συνάντηση και διάλογο τα μέλη της κοινότητας μας, καθώς και Έλληνες και Φιλέλληνες της ευρύτερης περιοχής με σκοπό να του γνωστοποιήσουν τα θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό στην Βόρεια Αγγλία.

Ζητείται προσωπικό από ολοκαίνουργιο εστιατόριο στη Μάλτα
Βρισκόμαστε κοντά στο άνοιγμα του καινούργιου ελληνικού εστιατορίου στη Σλιεμα.
Και αναζητούμε άτομα να στελεχώσουν την ομάδα του Όπα(service,bar ) Σε βασική και μερική απασχόληση .οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να στείλετε το βιογραφικό σας στο παρακάτω email Opamezemalta@gmail.com
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ανυπομονούμε για το άνοιγμα. καλό μήνα κ καλή σεζόν σε όλους.