Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Φινλανδία: Καταφύγια Πολέμου με πισίνες, παιδικές χαρές και γήπεδα !
Κάτω από την πρωτεύουσα, υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο αποθηκών και τούνελ που απλώνεται σε όλη την πόλη.Υπάρχουν περισσότερα από 5.000 καταφύγια στο Ελσίνκι -αρκετά για να προστατεύσουν περισσότερο από το σύνολο του πληθυσμού της πόλης- και περισσότερα από 50.000 καταφύγια σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το Τμήμα Πολιτικής Άμυνας του Ελσίνκι.

Ιταλία -Γαλλία: Πιλότοι «κοιμήθηκαν εν ώρα πτήσης»
Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές αρχές τη νύχτα μεταξύ της 30ης Απριλίου και 1ης Μαΐου, όταν η πτήση AZ609 της Ita Airways από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τη Ρώμη δεν επικοινωνούσε με πύργο ελέγχου καθώς πέρναγε πάνω από τη χώρα.

Λουξεμβούργο: Ημέρα της Ευρώπης 9/5/2022 Esch-sur-Alzette
Τη Δευτέρα 9/5/2022 ήταν η ημέρα της Ευρώπης και πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα στην πόλη Esch-sur-Alzette, που είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2022.

Γενεύη: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, βραδιά με ελληνική μουσική και Κοκτέιλ Party τον Ιούνιο

 
Σας ενημερώνουμε για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της τελευταίας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της 28ης Μαρτίου 2022, και για τη συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Γενεύης (ΣΕΓ):

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ

Την Κυριακή 29η Μαΐου 2022, τρίτη μέρα της ποιμαντικής επίσκεψης της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στην Ιερά Επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας, τελέσθηκε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας,

Οι Έλληνες της Ρουμανίας χορεύουν και τραγουδούν ελληνικά
Με απίστευτη αγάπη με υποδέχτηκαν στην Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, στο Βουκουρέστι, ο βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Dragos Gabriel Zisopol, και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βουκουρεστίου και Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, κα Olympia Bandea.

Γερμανία: Χαρίζεται εκκλησάκι στην περιοχή του Neckarsulm

 


Χαρίζεται εκκλησάκι περιοχή Neckarsulm.

Η σκεπή θέλει λίγο διόρθωμα και ένα φρέσκο βάψιμο. Αν το θέλει κάποιος το δίνω Δώρο.
Τηλ. επικοινωνίας: +491708387637 Στέργιος

Δανία: Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στο ελληνικό σχολείο Aarhus
Ξεκίνησαν οι εγγραφές μαθητών στο ελληνικό σχολείο, για τη σχολική χρονιά 2022-2023.
Η εγγραφή και η φοίτηση είναι δωρεάν, καθώς χρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα σπουδών μητρικής γλώσσας. Η φοίτηση αφορά μαθητές ηλικίας 6-16 ετών.

Ποντιακό γλέντι με στόχο την ενίσχυση της Ποντιακής Εστίας Στουτγάρδης
Δυναμώνουμε τον αγώνα για την επαναλειτουργία της Εστίας μας, που καταστράφηκε μετά το τραγικό συμβάν της πυρκαγιάς στις 20 Απριλίου 2022.

Τσεχία: "Ελληνικό Σάββατο" στο Κάστρο Veveři

"Ελληνικό Σάββατο" στο Κάστρο Veveři, κοντά στην πόλη Μπρνο. Ο Πρέσβυς της Ελλάδος κ. Αθανάσιος Παρέσογλου, μαζί με αρκετά στελέχη του προσωπικού της Πρεσβείας Πράγας συμμετείχαν σήμερα στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ελληνική Κοινότητα του Μπρνο,