Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Αμμοθύελλα σαρώνει Ιράκ, Κουβέιτ και Σαουδική Αραβία
Αεροδρόμια έκλεισαν και δημόσιες υπηρεσίες αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους , λόγω της πολλοστής αμμοθύελλας που έπληξε το Ιράκ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον χίλιοι άνθρωποι να εμφανίσουν αναπνευστικά προβλήματα, προτού το φαινόμενο να κατευθυνθεί προς το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία.

Η Κροατία γίνεται γίνεται το εικοστό μέλος της ευρωζώνης από το 2023
Η Κροατία σκοπεύει να γίνει το 20ό μέλος της ευρωζώνης σε περίπου ενάμιση χρόνο, αφού το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο για την εισαγωγή του κοινού νομίσματος από την 1η Ιανουαρίου 2023, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Hina.

Κατάρ: «Δεν θέλουμε να πουλήσουμε όλο το αέριο μας στη Γερμανία»
Σημαντικό περιορισμό στη Γερμανία βάζει το Κατάρ στη δυνητική παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της αραβικής χώρας.

Τρένα υδρογόνου θα δρομολογήσει ως το 2024 η Σλοβενία
Τη δρομολόγηση τρένων υδρογόνου στη γραμμή Nové Zámky – Prievidza, έως τα τέλη του 2024, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας , Richard Sulík.

Εντοπίστηκαν κρούσματα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη Γερμανία
Μια εστία της αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκε σε ένα εκτροφείο στη Γερμανία, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γαλλία, στο Φορσχάιμ αμ Κάιζερστουλ, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας.