Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Iταλία: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης των χοίρων
Νέα μέτρα ετοιμάζει η περιφέρεια της Ρώμης, σε συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση της πανώλης των χοίρων.

Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Γαλλίας
Η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Γαλλία, με την άρση της υποχρέωσης αυτής να σηματοδοτεί την άρση του τελευταίου μεγάλου περιοριστικού μέτρου για την αναχαίτιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε ένα πλαίσιο άμβλυνσης της υγειονομικής κρίσης.

Αυστρία: «Δεν θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ»
Η Αυστρία δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, εξηγώντας ότι η περίπτωση της χώρας του διαφέρει από αυτές της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα σε Γαλάζιες Σημαίες
Πεντακόσιες ογδόντα μία ελληνικές ακτές, δεκαπέντε μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος Γαλάζιες Σημαίες, φέρνοντας την Ελλάδα για ακόμα μία φορά στην 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 53 χώρες, όπως ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Βενζίνη: Νέα άνοδος τις επόμενες μέρες -Θα φτάσει τα 3 ευρώ ;
Νέα άνοδο θα παρουσιάσει στο προσεχές μέλλον η τιμή της βενζίνης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Γιώργος Ασμάτογλου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε στο grtimes.gr πως «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ή την αρχή της επόμενης, η τιμή της αμόλυβδης θα ανέβει κατά τουλάχιστον 0,10 ευρώ».