Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Η Ρωσία αφήνει από αύριο χωρίς ρεύμα τη Φινλανδία !

 


Η Μόσχα δηλώνει ότι θα σταματήσει να προμηθεύει το Ελσίνκι με ρεύμα από αύριο, επικαλούμενη «θέματα πληρωμών», την ώρα που αυξάνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ της Μόσχας και του Ελσίνκι μετά τη διαφαινόμενη ένταξη της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Άαχεν- Γερμανία: Τρομοκράτης τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε άτομα μέσα σε τρένο
Φερόμενος ισλαμιστής τρομοκράτης μαχαίρωσε πέντε άτομα σε ένα κατάμεστο τρένο προτού αφοπλιστεί από 60χρονο αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

Η Γερμανία θωρακίζει την ενεργειακή της ασφάλεια
Η κάτω Βουλή της Γερμανίας ενέκρινε χθες Πέμπτη νέα εκδοχή νομοσχεδίου, με σκοπό την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, που δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση της χώρας να προχωρά στην επίταξη ή την απαλλοτρίωση κρίσιμων ενεργειακών υποδομών και πόρων, εάν κρίνεται απαραίτητο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Γερμανία: Συνελήφθη νεαρός που σχεδίαζε δύο επιθέσεις σε σχολεία
Πιθανή επίθεση σε δύο σχολεία της Γερμανίας απετράπη από την αστυνομία του Έσεν την Πέμπτη συλλαμβάνοντας 16χρονο μαθητή, που στην κατοχή του βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, όπλα και κείμενα ακροδεξιάς, ξενοφοβικής και αντισημιτικής θεωρίας.

Συναγερμός για την οξεία ηπατίτιδα στην Ελλάδα
Συναγερμός σήμανε στο εθνικό σύστημα υγείας έπειτα από ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ότι εντοπίστηκαν τρία περιστατικά οξείας ηπατίτιδας αγνώστου αιτιολογίας σε παιδιά.