Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Ρωσικό αναγνωριστικό AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο
Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε για λίγο τον εναέριο χώρο στη Σουηδία, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της σκανδιναβικής χώρας, της οποίας οι αρχές εξετάζουν μια ενδεχόμενη αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ιταλία καταργεί τις μάσκες για τον κορωνοϊό και στους εσωτερικούς χώρους
Μετά από απόφαση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, από σήμερα οι Ιταλοί δεν υποχρεούνται να φορούν, πλέον, μάσκες κατά του κορονοϊού στους εσωτερικούς χώρους, εκτός από συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Δανία: Παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος
Η Κοπεγχάγη κατήγγειλε την παραβίαση του εναέριου χώρου της Δανίας από ένα ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος και κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για αυτό το περιστατικό, ανακοίνωσε την Κυριακή ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Γέπε Κόφοντ.

Eνα ελληνικό «ανεξάρτητο κράτος» στα βάθη της Αφρικής
H ιστορία μοιάζει με παραμύθι, αλλά δεν είναι. Eνα ελληνικό «ανεξάρτητο κράτος» στα βάθη της Αφρικής, μια ελληνική «φυλή» στα απέραντα δάση, ένας Κρητικός επαναστάτης (ο Ζορμπάς της ζούγκλας) που πάλευε με τα θηρία και σκότωνε κροκόδειλο με το ρόπαλο και ένας ελληνορθόδοξος δεσπότης που πασχίζει σήμερα να περισώσει τα αποτυπώματα της ελληνικής παρουσίας στη Μαύρη Ηπειρο συνιστούν τις βασικές συντεταγμένες της.

Πορεία Ουκρανών στη Στουτγάρδη


 

Brain Regain: Ποιος νοιάζεται για τον επαναπατρισμό Κυπρίων νέων;
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Γνωρίζετε πόσες χιλιάδες Κύπριοι, νέες και νέοι, με ένα ή δύο πτυχία, με μάστερ και διδακτορικά, έχουν δραπετεύσει κυριολεκτικά από το νησί, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση το 2012-2013;