Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Πανηγυρικός εορτασμός επί τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου στην Αίγυπτο
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη γιορτάστηκε για ακόμα μια χρονιά η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του στο Παλαιό Κάιρο.

Τραπεζούντα: Η Παναγία Σουμελά ανοίγει και πάλι μετά από 6 χρόνια
Ξανά πλήρως προσβάσιμη για το κοινό, μετά από 6 χρόνια, θα είναι η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Το χάπι Paxlovid δεν αποτρέπει τη μόλυνση από τον κορωνοϊό
Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι μια μεγάλη κλινική δοκιμή έδειξε ότι το αντιικό χάπι Paxlovid δεν αποδείχθηκε αποτελεσματικό στην αποτροπή της μόλυνσης από τον κορωνοϊό ανθρώπων που διέμεναν με κάποιον ο οποίος είχε εκτεθεί στον ιό.

Άμστερνταμ - Η KLM ακύρωσε δεκάδες πτήσεις
Η KLM ακύρωσε δεκάδες πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ αυτό το Σαββατοκύριακο, έπειτα από μια έκκληση που απηύθυνε ο αερολιμένας στις αεροπορικές εταιρείες ζητώντας τους να μειώσουν τον αριθμό των ταξιδιωτών, προκειμένου να αποτραπεί μια πιθανή κοσμοσυρροή, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ολλανδική αεροπορική εταιρεία.

Ρωσία: «Χτυπήθηκε πετρελαϊκός σταθμός στη ρωσική περιφέρεια Μπριάνσκ»
Τμήματα ενός πετρελαϊκού τερματικού σταθμού έπληξε βομβαρδισμός σε περιοχή της ρωσικής περιφέρειας Μπριάνσκ, όπως ισχυρίζονται ρωσικά ΜΜΕ.

Γερμανία: Εγγραφές στην Α’ τάξη του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Όφενμπαχ
Παρακαλούνται οι γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στην Α’ τάξη Δημοτικού του τμήματος Ελληνικής Γλώσσας (το οποίο λειτουργεί στο Goetheschule Offenbach) για τη σχολική χρονιά 2022-2023, να προσέλθουν στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Όφενμπαχ μέχρι και τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 και μεταξύ 18.00-20.00 με ένα πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού τους.