Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ελλάδα και Ουγγαρία θα προμηθεύσουν αέριο τη Βουλγαρία
Η Βουλγαρία εξασφάλισε το φυσικό αέριο που χρειάζεται για τον Μάιο και για το διάστημα 29-30 Απριλίου, αντικαθιστώντας τις ροές που χάθηκαν μετά τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση του deal.

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Παρίσι: 22-24 Απριλίου 2022Μία ιδιαίτερα επιτυχής πρώτη έκδοση του Φεστιβάλ Βιβλίου του Παρισιού στη νέα του μορφή, πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας.

Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που σταματά τους εμβολιασμούς
Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα που σταματά το πρόγραμμα εμβολιασμών της κατά του κορωνοϊού, με το αιτιολογικό ότι ο ιός είναι πλέον υπό έλεγχο.

Χωρίς θεώρηση visa οι πολίτες του Κατάρ και του Κουβέιτ στην Ε.Ε.
Οι πολίτες του Κατάρ και του Κουβέιτ που διαθέτουν βιομετρικό διαβατήριο, δεν θα χρειάζονται πλέον θεώρηση όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, για βραχεία διαμονή έως 90 ημερών, εντός οιασδήποτε περιόδου 180 ημερών, για επαγγελματικούς, τουριστικούς ή οικογενειακούς σκοπούς.

Στις 19 Ιουνίου το πρώτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραιάς
Το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Λεμεσός – Πειραιάς θα εκτελείται από την εταιρεία Scandro Holding Ltd και το πρώτο πλοίο θα σαλπάρει από τη Λεμεσό στις 19 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι. Το τελευταίο ταξίδι θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου από τον Πειραιά.

Λουξεμβούργο: Τέλος στις πλαστικές συσκευασίες τροφίμων
Το Λουξεμβούργο απαγόρευσε τις πλαστικές συσκευασίες για φρούτα και λαχανικά από τον Ιούλιο του 2023. Αυτό έρχεται σε συνάρτηση μιας σειράς 5 νέων νόμων του κοινοβουλίου για τη μείωση των μη ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, οι οποίοι, σε ένα αισιόδοξο σενάριο θα μηδενίσουν και τα σκουπίδια που προκαλούνται σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις από πλαστικά.

Αύξηση των γεννήσεων το 2020 στην Ελλάδα
Σταθερή μείωση του ρυθμού γεννήσεων στην Ευρωπαϊκή Ενωση το 2020 κατέγραψε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της γεννήθηκαν 4,07 εκατομμύρια μωρά, συνεχίζοντας τη σταθερή πτώση που ξεκίνησε το 2008 όταν γεννήθηκαν 4,68 εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ.

Ιταλία: Tέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς και η φόρμα PLF
Από την Πρωτομαγιά, στην Ιταλία πρόκειται να καταργηθεί το μέτρο που υποχρέωνε τους πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο σε καφέ, εστιατόρια, και σε χώρους εργασίας.