Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Νέο κρούσμα του ιού Έμπολα στο Κονγκό
Ενα νέο κρούσμα του ιού Έμπολα επιβεβαιώθηκε στην βορειοδυτική ΛΔ Κονγκό, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Βιοιατρικής Ερευνας, τέσσερις μήνες μετά το τέλος της τελευταίας έξαρσης της νόσου στη χώρα.

Παραλαβή Αγίου Φωτός από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Αν. Κατσανιώτη – Ιεροσόλυμα

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Στην τελετή παρέστη η Ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη ο οποίος στη συνέχεια μετέβη στο Πατριαρχείο για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’.

Η πλειοψηφία των Γερμανών θέλει ταχύτερη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο
Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της ταχύτερης απεξάρτησης της χώρας από τη ρωσική ενέργεια, αποκαλύπτει δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov. Διακοπή της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία θα σήμαινε ελλείψεις έως και του 40% της απαιτούμενης ενέργειας για τη βιομηχανία, προειδοποιεί ανεξάρτητη έρευνα.

“Φρένο” της Ολλανδίας στην εισαγωγή ρωσικού, φυσικού αερίου
Η Ολλανδία σχεδιάζει να σταματήσει να χρησιμοποιεί ρωσικά ορυκτά καύσιμα μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε την Παρασκευή η κυβέρνηση.


Επιπλέον ανέλαβε τη δέσμευση να δαπανήσει περί τα 623 εκατομμύρια ευρώ σε πρωτοβουλίες προς εταιρείες για αποθήκευση φυσικού αερίου.

Θεσσαλονίκη: Σκότωσε με καραμπίνα, κατα λάθος τον 15χρονο φίλο του
Τραγωδία συγκλονίζει την Θεσσαλονίκη με τον τραγικό χαμό ενός 15χρονου παιδιού.


Ο 15χρονος έπεσε νεκρός όταν πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον συνομήλικο φίλο του την ώρα που επεξεργάζονταν τις καραμπίνες που είχε ο πατέρας του δράστη στο σπίτι του στην περιοχή Ηλιούπολη στον Εύοσμο στη Θεσσαλονίκη.