Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

Ευκαιρία πρακτικής άσκησης στο Γενικό Προξενείο Βοστώνης


Φοιτητές στην Ελλάδα ή στις ΗΠΑ που μιλάνε καλά ελληνικά και αγγλικά και ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο Γεν. Προξενείο Βοστώνης παρακαλούνται να στείλουν άμεσα μήνυμα με στοιχεία επικοινωνίας και σύντομο βιογραφικό στο grgencon.bos@mfa.gr.

Βόλος: Έβλεπαν τηλεόραση και έπεσε το... ταβάνι στο κεφάλι τους
Τελευταία στιγμή γλίτωσαν τα χειρότερα δύο ηλικιωμένοι στον Βόλο και συγκεκριμένα στη Νέα Ιωνία.


Την ώρα που το ζευγάρι παρακολουθούσε τηλεόραση στο καθιστικό του σπιτιού του, «είδε» το ταβάνι να υποχωρεί και κομμάτια σοβάδων κατέληξαν στα κεφάλια τους.

Στα Ιεροσόλυμα Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Μήνυμα Υφυπουργού Εξωτερικών Α. Κατσανιώτη προς τον Απόδημο Ελληνισμό για την εορτή του Πάσχα
Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες,Η σταύρωση και η ανάσταση του Θεανθρώπου είναι η μέγιστη εορτή της Χριστιανοσύνης. Είναι η θεία σπονδή για την σωτηρία του ανθρώπου και για την αιώνια ζωή.

"Εισβάλαμε στην Ουκρανία για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό του Ντονμπάς"
Η επιδείνωση της κατάστασης στο Ντονμπάς τα οκτώ τελευταία χρόνια και η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην περιοχή, αποτελούν τους λόγους που «υποχρέωσαν» τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία, με στόχο να προστατεύσει τον πληθυσμό της, όπως δηλωσε την Μεγάλη Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Βραχιόλι panic button δημιούργησαν μαθητές της Καβάλας
Τα αυξημένα περιστατικά με δολοφονίες γυναικών που σόκαραν την ελληνική κοινωνία, αποτέλεσαν το ερέθισμα για τους μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας ώστε να δημιουργήσουν ένα βραχιόλι panic button, που όταν το πατάει ο κάτοχός του στέλνει μήνυμα κινδύνου σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό του πρόσωπο.

ΗΠΑ: Συνέλαβαν 8χρονο μαύρο αγόρι γιατί έκλεψε...πατατάκια
Πολλές και μεγάλες είναι οι αντιδράσεις μετά το νέο περιστατικό αδικαιολόγητης βίας στις ΗΠΑ από αστυνομικούς. Σύμφωνα με  βίντεο, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ένα 8χρονο μαύρο αγόρι σέρνεται με τη βία σε περιπολικό με την «κατηγορία» ότι έκλεψε ένα σακουλάκι με πατατάκια.

Λάρνακα: Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμόταν από C-130
Παρ’ ολίγον τραγωδία σημειώθηκε σήμερα με έλληνα αλεξιπτωτιστή, ο οποίος κρεμόταν για περίπου 4 λεπτά από C-130.

Ανάσταση και Επιτάφιοι σε Reutlingen, Tübingen και Villingen Schwenningen

 


Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο αγιασμός των μοτοσυκλετιστών στο Reutlingen (Φώτο)

 

Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης καταστράφηκε ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά
Δυστυχώς χθες Μ.Τετάρτη ένας Ιστορικός Ποντιακός Σύλλογος με πολυετή παρουσία στην πόλη της Στουτγάρδης , και με μεγάλη προσφορά στην Ποντιακή Παράδοση και τον Πολιτισμό - Η Ποντιακή Εστία Στουτγάρδης - καταστράφηκε ολοσχερώς από μεγάλη πυρκαγιά.