Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει αντιπυραυλική ασπίδα
Η κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενη επίθεση από τη Ρωσία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αργά το βράδυ της Κυριακής.

Κρατίδια της Γερμανίας καθιστούν παράνομη τη χρήση του «Z»
Αρκετά κρατίδια της Γερμανίας διεμήνυσαν ότι η δημόσια χρήση του συμβόλου «Z», που χρησιμοποιείται ως ένδειξη υποστήριξης στη ρωσική «νίκη» στον πόλεμο στην Ουκρανία, θα είναι στο εξής ποινικό αδίκημα.

Ο Σουηδίας Κλεόπας στην Ελληνική Πρεσβεία και το Μητροπολιτικό Ναό του Όσλο
Με αφορμή τη διπλή Εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επανάστασης του 1821, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας πραγματοποίησε την 18η ποιμαντορική επίσκεψή του στο Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο,

Καταρρέει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία λόγω του πολέμου ;
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν ήταν ποτέ άλλοτε στη μεταπολεμική περίοδο τόσο κοντά στην κατάρρευση - ούτε κατά τη διάρκεια των πετρελαϊκών κρίσεων και της απαγόρευσης οδήγησης τις Κυριακές, εκτιμά το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Ntv

Σε lockdown η Σαγκάη λόγω αύξησης των κρουσμάτων Covid
Στη Σαγκάη, τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας, επιβάλλεται από αύριο lockdown διάρκειας πολλών ημερών ,λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Υπόθεση Ελένης Τοπαλούδη: Διακόπηκε για 4η φορά η δίκη
Για τέταρτη φορά διεκόπη από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών η δίκη για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Η δίκη διεκόπη για τις 6 Απριλίου 2022 καθώς ένα μέλος της σύνθεσης νοσεί με κορωνοϊό.

Ισπανία-Covid-19: Καταργείται η καραντίνα για τα ελαφρά κρούσματα
Η Ισπανία κατήργησε σήμερα την υποχρέωση της καραντίνας για τις ελαφρές περιπτώσεις της Covid-19 και δεν θα παρακολουθεί πλέον παρά όσους νοσούν σοβαρά και τα ευάλωτα πρόσωπα, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής που έχει στόχο να αντιμετωπίζεται η νόσος ως ενδημική.

Καΐρο: Μήνυμα ειρήνης από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο την Κυριακή της ΣταυροπροσκυνήσεωςΗμέρα φωτεινή και πανηγυρική η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως γιορτάστηκε με πάση λαμπρότητα και Εκκλησιαστική κατάνυξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Χαμζάουι του Καΐρου.