Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ιταλία: Τέλος το «πράσινο πάσο» στα ΜΜΜ από 1η Απριλίου
Τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων ανάσχεσης της μετάδοσης του κορωνοϊού, εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, από την 1η Απριλίου δεν θα χρειάζεται πλέον πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορεί να χρησιμοποιεί, κανείς αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ξεκινά η δημιουργία στόλου ελληνικών drone
Οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα ανανεώνονται, καθώς μετά τα Mirage βρίσκεται στα σκαριά η παραγωγή του πρώτου ελληνικού drone. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών έκανε πρόσφατα μία ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος του ελληνικής κατασκευής μη επανδρωμένου εναερίου οχήματος “Αρχύτας”.

Αφιέρωμα στην Αιγυπτιώτισσα χρυσή πρωταθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής Αναστασία Ρεκτσίνη
Η Αναστασία Ρεκτσίνη είναι μια εννιάχρονη Αιγυπτιώτισσα μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού στην Αχιλλοπούλειο Σχολή του Καΐρου και αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής η οποία έχει κατακτήσει τέσσερα χρυσά μετάλλια, στις τρεις μεγάλες παναιγυπτιακές αθλητικές διοργανώσεις στην κατηγορία «κάτω των δέκα ετών» στις οποίες έχει συμμετάσχει.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της Νέας Υόρκης
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε εμπορικό κέντρο στη συνοικία Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης, προκαλώντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Μαριούπολη-Λιώνουν χιόνι για να ξεδιψάσουν
«Κρίσιμη» χαρακτηρίζει την κατάσταση στη πόλη το δημαρχείο της Μαριούπολης σε μήνυμα στο Telegram ενώ κάνει λόγο για «αδιάκοπους» ρωσικούς βομβαρδισμούς και «κολοσσιαίες» καταστροφές.

Φτιάχνει τα δικά της McDonald’s η Ρωσία
Τα McDonald’s στη Μόσχα έκλεισαν μετά από 32 χρόνια λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Την τελευταία μέρα της λειτουργίας τους τα καταστήματα είδαν πολύ κόσμο να συγκεντρώνεται και να κάνει ουρές για να αγοράσει ένα τελευταίο burger.

ΗΠΑ: Άγρια δολοφονία 29χρονης ομογενούς από τον πρώην σύζυγό της
Συγκλονισμένη είναι η δωδεκανησιακή ομογένεια της Αμερικής αλλά και η τοπική κοινωνία της Τήλου για την άγρια δολοφονία της 29χρονης Ελληνοαμερικανίδας Ειρήνης Σπαντοπανάγου (Irene Spantopanagos) από τα χέρια του πρώην συζύγου της, ο οποίος την μαχαίρωσε μέσα στο σπίτι της.

Γερμανοϊταλική συμφωνία αλληλεγγύης για την παροχή φυσικού αερίου
Η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες, Τετάρτη, διμερή συμφωνία αλληλεγγύης με την Ιταλία, προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή φυσικού αερίου σε περίπτωση ακραίας έκτακτης ανάγκης.

Η συγκινητική ανάρτηση του Πρόξενου στη Μαριούπολη
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης από την Ουκρανία.