Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Ελληνικό Εστιατόριο BAKALAKI Greek Taverna στη Σιγκαπούρη !
Είναι τρεις Έλληνες που ξεκίνησαν το εστιατόριο και πιο συγκεκριμένα τον Μάιο του 2017 στην περιοχή Tiong Bahru της Σιγκαπούρης. Ο Χρήστος από Θεσσαλονίκη μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Σπύρος από τον Πειραιά και ο Γιώργος από την Σαντορίνη επίσης μεγαλωμένος στην Αθήνα. Ο Γιώργος είχε κάνει την αρχή πριν από κάποια χρόνια ερχόμενος στην Σιγκαπούρη και αργότερα ακολούθησαν ο Σπύρος και ο Χρήστος.

Η Γερμανική Volocopter θέλει ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί στην Σιγκαπούρη μέχρι το 2024
Volocopter GmbH σκοπεύει να ξεκινήσει να πετάει ηλεκτρικά ιπτάμενα ταξί στη Σιγκαπούρη μέσα στα δύο επόμενα χρόνια. Συζητάει επίσης το ενδεχόμενο να προσφέρει πτήσεις σε κοντινούς προορισμούς όπως την Ινδονησία και την Μαλαισία.

Σλοβακία: Τέλη Μαρτίου η άρση των περισσότερων περιορισμών
Η Σλοβακία θα άρει τους περισσότερους από τους περιορισμούς της Covid-19 τον επόμενο μήνα, αρχίζοντας τη χαλάρωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους πριν καταργηθούν τα όρια για τις συναθροίσεις σε μεταγενέστερη φάση, σύμφωνα με τα σχόλια που ενέκρινε σήμερα η κυβέρνηση.

Χιλή: Χιλιάδες ψάρια ξεβράζονται νεκρά σε παραλία
Μία έκπληξη περίμενε τους κάτοικους του Coliumo στην κεντρική Χιλή, καθώς αντίκρισαν χιλιάδες νεκρά ψάρια σε παραλία της περιοχής.


Αποτέλεσμα αυτού ήταν να κινητοποιηθεί η Εθνική Υπηρεσία Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας, η οποία δήλωσε ότι στέλνει ομάδα εμπειρογνωμόνων στην περιοχή προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα και να καθορίσει την ακριβή αιτία θανάτου των ψαριών.

5η Ποιμαντορική Επίσκεψη Μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα στην Ισλανδία
Αγαπητά μέλη της Ενορίας Αποστόλου Βαρθολομαίου Ρέικιαβικ και φίλοι της Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας στην Ισλανδία, στα πλαίσια του ενδιαφέροντος και της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπα για το ποίμνιο της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως στις Βόρειες Χώρες, ανακοινώνεται πως ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμανδρίτη κ. Αλέξανδρο Λουκάτο,

Οδηγίες για όσους Έλληνες θέλουν να φύγουν από την Ουκρανία
Το Υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει τους Έλληνες πολίτες να μην ταξιδεύουν προς το παρόν στην Ουκρανία.

Όσοι Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία, προτρέπονται να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία:

Η Γερμανία "μπορεί να τα καταφέρει", εάν χρειαστεί, και χωρίς ρωσικό αέριο


Η Γερμανία θα μπορεί να τα καταφέρει εν τέλει χωρίς ρωσικό αέριο, εάν χρειαστεί, από το οποίο συνεχίζει να εξαρτάται πολύ για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Κλίματος.

Αφρική: : 13 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή απειλούνται από λιμό λόγω ξηρασίας
Από το νότιο τμήμα της Αιθιοπίας ως το βόρειο τμήμα της Κένυας περνώντας από τη Σομαλία, το Κέρας της Αφρικής είναι αντιμέτωπο με ξηρασία που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, με σχεδόν 13 εκατομμύρια ανθρώπους να απειλούνται από τον λιμό.

Ιταλία: Γιατρός κακοποίησε σεξουαλικά 63 γυναίκες

 Καρδιολόγος ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο του Σοβεράτο, στην Καλαβρία, συνελήφθη με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης 63 γυναικών.

Οινούσσες: Σοβαρό επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό

Επεισόδιο με τουρκικό αλιευτικό και σκάφος του Λιμενικού σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά των Οινουσσών.

Ο Σουηδίας ομιλητής της Απ. Διακονίας για την Ιεραποστολή στις Βόρειες χώρες
Το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Φεβρουαρίου 2022, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ευγενώς προσκληθείς, στα πλαίσια της Κατηχητικής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανέπτυξε διαδικτυακώς εισήγηση με θέμα: «Ιεραποστολή στις Βόρειες Χώρες». Συμμετείχε και ο Εφημέριος του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Βαρθολομαίος Ιατρίδης.

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Ποίησης για παιδιά και νέους σε ολόκληρη την Ομογένεια
Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών έθεσε υπό την αιγίδα της τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης για παιδιά και νέους, ο οποίος διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων Πέντε Ηπείρων (Ε.Ε.Λ.Σ.Π.Η.) σε συνεργασία με την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος της Αργεντινής, τη Διεθνή Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών και τον Οργανισμό για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (Ο.Δ.Ε.Γ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 8 έως 16 ετών, από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ομογένεια.