Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022

Απίστευτο ξύλο σε πτήση Γαλλίας-Γουιάνα
Απίστευτος καβγάς εν ώρα πτήσης με έναν τραυματία και πέντε συλλήψεις!


Τα όσα συνέβησαν στην πτήση TX570 της Air Caraibes από τη Γαλλία με προορισμό τη Γουιάνα δεν έχουν... προηγούμενο!

Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας Μονακό, Μάλτας και Λουξεμβούργου

 
ΤΕΓ ΜΟΝΑΚΟ ETABLISSEMΕNT SCOLAIRE FANB.
11 Rue Princesse Marie de Lorraine, 98000 Monaco Σεληνιωτάκης Μιχαήλ mail@teg-monac.europe.sch.gr

ΤΕΓ ΜΑΛΤΑΣ St. George Hellenic Language School of Malta.
83, Merchants Str.
VLT1177 Valletta – Malta Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Φελεσακης teg.malta@gmail.com

mail@teg-malta.europe.sch.gr

+356 99698809


ΤΕΓ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ 3 rue de Pulvermuehl, L-2356 Luxemburg Φρυγανά Μαρία mail@teg-lux.europe.sch.gr

Συνέλευση της Ελληνικής Κινηματογραφικής Λέσχης Λουξεμβούργου
Την Τρίτη 1 Μαρτίου στις 19:00 καλούμε τα μέλη της Ελληνικής Κινηματογραφικής Λέσχης Λουξεμβούργου στην ετήσια τακτική απολογιστική γενική συνέλευση.
Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο μπαρ του foyer européen, 10 rue Heinrich Heine.
Η Λέσχη μας έχει ανάγκη από «νέο αίμα», χρειάζεται νέους ανθρώπους που θα πάρουν μέρος στις διαδικασίες και θα αναλάβουν να συνεχίσουν την προσπάθεια για την προώθηση του ελληνικού σινεμά στο Λουξεμβούργο.
Καλούμε, λοιπόν, όσες και όσους αγαπούν τον ελληνικό κινηματογράφο και θέλουν να παραλάβουν τη σκυτάλη, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να υποβάλουν υποψηφιότητα για τις εκλογές του ΔΣ.

Καναδάς: Πάνω από 100 συλλήψεις διαδηλωτών του κορονοϊού
Η αστυνομία του Καναδά υλοποίησε τις προειδοποιήσεις της προς τους διαδηλωτές και διέλυσε δια της βίας την κατάληψη στο κέντρο της Οτάβας κατά των μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Σημειώνεται πως εδώ και τρεις εβδομάδες φορτηγά και διαδηλωτές είχαν αποκλείσει δρόμους της πρωτεύουσας του Καναδά, ενώ η κυβέρνηση και η αστυνομία τους έστειλαν τελεσίγραφο την Παρασκευή.

Μεγάλη απεργία έχει παραλύσει το μετρό στο Παρίσι
Απεργία έχει παραλύσει σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μετρό στο Παρίσι, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων, με τους εργαζόμενους να ζητούν αυξήσεις μισθών υψηλότερες από αυτές που τους έχει προτείνει η διαχειρίστρια εταιρεία.

Θεσσαλονίκη: Προτίμησε να πληρώσει 5.000 ευρώ από το να κάνει rapid test

 
Σκηνές απείρου κάλλους στη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο Μακεδονία. Οι αυτόπτες μάρτυρες, προσπαθούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους…

Ένταση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, με ένα άτομο να αρνείται να κάνει rapid test και τους αστυνομικούς να του κόβουν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Αρνήθηκε να κάνει rapid test στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και συνελήφθη. Πιο συγκεκριμένα, χθες (18-02-2022) συνελήφθη ένα άτομο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ενώ αστυνομικοί του βεβαίωσαν πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ελλάδα: Ώρα προστίμων για 300.000 ανεμβολίαστους
Πλησιάζει η ώρα της επιβολής των προστίμων σε 300.000 περίπου πολίτες άνω των 60 ετών, οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν. Την προσεχή Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη το σχετικό αρχείο θα διαβιβαστεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η οποία είναι αρμόδια να βεβαιώσει τα πρόστιμα.

Γυναικεία κυριαρχία στην ελληνική ναυτιλία
Η κυριαρχία των γυναικών σε ένα κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο επάγγελμα, όπως είναι η ναυτιλία, είναι πλέον γεγονός. Από τους πέντε θεσμικούς φορείς, οι οποίοι παραδοσιακά ελέγχονται από τους Έλληνες εφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας, οι τέσσερις έχουν πρόεδρο γυναίκα.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη μετανάστευση στη Μάλτα -Ενδεικτικές Τιμές σπιτιών
Για τη μόνιμη εγκατάστασή σας στη Μάλτα, είναι πολύ σημαντική η έγκαιρη εύρεση κατοικίας. Ενδεχομένως να πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο αναζήτησης καθώς η ζήτηση είναι συχνά μεγαλύτερη σε σχέση με την προσφορά, αυξάνοντας τις τιμές ενοικίασης και περιορίζοντας τις επιλογές σας. Το κόστος ενοικίασης ποικίλει ανάλογα το σημείο που βρίσκεται το διαμέρισμα, τις παροχές και την ηλικία του.

Η Αθήνα δεύτερη στην Ευρώπη σε αριθμό καφέ ανά κάτοικο
“Αργυρό μετάλλιο” σε αριθμό καφετεριών πήρε η Αθήνα, στη λίστα με τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν τα περισσότερα καφέ ανά κάτοικο.

Μελέτη, που διεξήχθη από το Everynight.com , συγκέντρωσε τον αριθμό των καφέ και των αιθουσών τσαγιού σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και τον συνέκρινε με τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν σε κάθε πόλη. Μόνο μία πρωτεύουσα κερδίζει την Αθήνα και δεν είναι η Ιταλία!

Περισσότερα από 7000 αυτοκίνητα αξίας άνω των 3,4 δισ. ευρώ διαθέτει ο Σουλτάνος του Μπρουνέι !
Με περισσότερα από 7 χιλιάδες αυτοκίνητα -μεταξύ των οποίων και πολλά κορυφαία supercars και πρωτότυπα των τελευταίων δεκαετιών, ο Σουλτάνος του Μπρουνέι κατέχει πιθανότατα την ακριβότερη συλλογή του πλανήτη με την αξία της να εκτιμάται πάνω από τα 3,4 δισ. ευρώ.

Ισλανδία: Άμισθο Γενικό Ελληνικό Προξενείο Ρέικιαβικ
Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία είναι παράλληλα διαπιστευμένος και στην Ισλανδία, ενώ στο Ρέικιαβικ λειτουργεί Άμισθο Γενικό Προξενείο. Η Ισλανδία εκπροσωπείται διπλωματικά στη χώρα μας με παράλληλη διαπίστευση από την Πρεσβεία της στο Λονδίνο.

Το Βέλγιο θεσπίζει την τετραήμερη εργασία
Η κυβέρνηση συνασπισμού του Βελγίου εισάγει εργασιακές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας για να γίνει η βελγική οικονομία πιο ανταγωνιστική και ανταποδοτική.


Η κυβέρνηση συνασπισμού του Βελγίου προχωράει σε μεταρρυθμίσεις στον τομέα της εργασίας με τη θέσπιση του 4ημέρου, που θα δίνει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να δουλεύουν τέσσερις αντί για πέντε μέρες την εβδομάδα αν το επιθυμούν.

Υποχρεωτική εξέταση PCR στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας επι πληρωμή !
Από τις 21 Φεβρουαρίου 2022 τίθεται σε εφαρμογή το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των Αερολιμένων, κατόπιν απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Για τη μεταβατική περίοδο από τις 21 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022, όλοι οι επιβάτες που αφικνούνται στους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εξέταση PCR κατά την άφιξή τους, καταβάλλοντας οι ίδιοι το κόστος.

Ένας βιολιστής από τη Θεσσαλονίκη προβλέπει τις ηλιακές καταιγίδες για τη NASA
Ο Αριστείδης Βούλγαρης είναι βιολιστής στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ερασιτεχνική του ενασχόληση με την ουράνια μηχανική τον οδήγησε να φτιάξει τον πρώτο φασματογράφο που βλέπει ολόκληρο το «στέμμα» του ήλιου. Η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση η οποία ακούει στο όνομα Icarus, έφερε στον μουσικό από τη συμπρωτεύουσα, την αναγνώριση και τη συνεργασία με τη NASA.

Η ιδέα του Ελληνοαμερικανού που πλέον αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Πως ξεκινά μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα; Ο Steven Galanis μέσα σε μια δύσκολη συνθήκη, στη κηδεία της γιαγιάς του, σκέφτηκε να φέρει λίγο πιο κοντά το Hollywood -και όχι μόνο- στον κόσμο.

Αμερική: Ξανά υποψήφια στο Μίσιγκαν η ομογενής Λιν Αφεντούλη
Την απόφασή της να διεκδικήσει την θέση της πολιτειακής αντιπροσώπου στην 81η Εκλογική Περιφέρεια του Μίσιγκαν ανακοίνωσε η Ρεπουμπλικανή πρώην βουλευτής, Λιν Αφεντούλη (Lyn Afendoulis), επιχειρώντας να επιστρέψει στα έδρανα της Πολιτειακής Βουλής.

Σαρώνει τα μετάλλια στο Σίδνεϊ η Ελληνίδα Ραφαέλα Κόπελλου!
Πολλά μετάλλια κατέκτησε η Ελληνίδα Ραφαέλα Κοπέλλου στους πολιτειακούς αγώνες κολύμβησης της Νέας Νότιας Ουαλίας για κορίτσια ηλικίας 14 ετών.

Συγκεκριμένα με μία ακόμη εκπληκτική προσπάθεια και εξαιρετικό χρόνο η Ραφαέλα Κόπελλου κατέκτησε την πρώτη θέση κατά συνέπεια και το χρυσό μετάλλιο στο πολιτειακό πρωτάθλημα, για την κατηγορία της, που έγινε στο Σίδνεϊ.

Βρετανία: Σαρώνει η κακοκαιρία «Γιούνις» - Τουλάχιστον εννέα νεκροί
Τουλάχιστον εννέα νεκρούς, εκτεταμένες καταστροφές και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής η κακοκαιρία, που σαρώνει με πρωτοφανή ένταση Βρετανία, Ιρλανδία, Βέλγιο και Ολλανδία.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει στην κανονικότητα η ζωή σε Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία
Βγαίνει σταδιακά η Ευρώπη από τα «χρόνια του πάγου», που προκάλεσε η πανδημία. Η Γερμανία προχωράει σε σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών που επέβαλε η έξαρση της «Όμικρον». Τα ημερήσια κρούσματα στη χώρα μειώνονται και οι υγειονομικοί φορείς εκτιμούν ότι η κλιμάκωση του πανδημικού κύματος βρίσκεται πλέον πίσω τους.

Γερμανία: Δύο νεκροί από την κακοκαιρία "Ζεϋνέπ"
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ήδη μέσα στις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας «Ζεϋνέπ», η οποία πλήττει από αργά το απόγευμα της Παρασκευής τη δυτική και βόρεια Γερμανία.

Η ταχύτητα των ανέμων στα παράλια της Βόρειας Θάλασσας αναμένεται κατά τη διάρκεια της νύχτας να φθάσει τα 170 χιλιόμετρα ανά ώρα και μεγάλα τμήματα της περιοχής – π.χ. στη Βρέμη – έχουν εκκενωθεί.