Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Ουκρανία
Aσφαλείς οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που επέστρεψαν στην χώρα μας από την Ουκρανία, υπό το φόβο της σύρραξης


Με φόντο τις εξελίξεις στην Ουκρανία και υπό το φόβο της σύρραξης, με ασφάλεια επέστρεψαν στην Ελλάδα οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί από την Ουκρανία.

Σε επιστολή τους, οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν τόσο την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και τον γ.γ Αλέξανδρο Κόπτση, οι οποίοι επικοινώνησαν το Σαββατοκύριακο με τον προϊστάμενο των εκπαιδευτικών, αλλά και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την άμεση επίσπευση όλων των διαδικασιών που απαιτούνταν για την επιστροφή τους στην Ελλάδα. 

alfavita.gr

Τσεχία: Ο κορωνοϊός θεωρείται πλέον «κοινή ασθένεια»
Η τσεχική κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τα περισσότερα από τα μέτρα κατά του COVID-19, με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού να μην είναι πλέον υποχρεωτικά σε εστιατόρια και άλλες εγκαταστάσεις από τις 18 Φεβρουαρίου.

Πιθανή έξοδος της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Μιλώντας σε υποστηρικτές του κόμματός του στη Βουδαπέστη, ο κ. Όρμπαν άφησε να εννοηθεί η πιθανότητα η Ουγγαρία να αποχωρήσει από την ΕΕ. «Υπό το σύνθημα του κράτους δικαίου, η ΕΕ διεξάγει έναν ιερό πόλεμο, έναν τζιχάντ», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός και ζήτησε «ανοχή» για τη χώρα του από την ΕΕ. «Διαφορετικά δεν θα είναι δυνατό να συνεχίσουμε σε κοινό δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

Φεστιβάλ γνωριμίας με την ελληνική γαστρονομία στο Χονγκ Κονγκ
Η Ελλάδα βρισκόταν πάντα στο σταυροδρόμι μεταξύ Δύσης και Ανατολής. Ο ελληνικός πολιτισμός και η γαστρονομία αναμειγνύονται φυσικά με τις αιγυπτιακές, περσικές, ρωμαϊκές, βυζαντινές και οθωμανικές παραδόσεις και κουζίνες κατά τη διάρκεια των αιώνων. Η Ελλάδα ήταν πάντα ένα “χωνευτήρι” διαφορετικών πολιτισμών, ιδεών και θρησκειών και αυτό αντικατοπτρίζεται στο φαγητό και το ποτό της.

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο
Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο βρίσκεται στη Βολιβία και συνδέει την Λα Παζ με την Γιούνγκας. Πρόκειται για ένα αφιλόξενο μονοπάτι, όπου εκατοντάδες οδηγοί χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο.

Ελληνας γιατρός στη Δανία: Γιατί πετάξαμε τις μάσκες
Μια συνηθισμένη μέρα στην Κοπεγχάγη σήμερα δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από μια αντίστοιχη του 2019. Εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, χώροι εκδηλώσεων, γήπεδα, καταστήματα λειτουργούν ελεύθερα, όπως σε ολόκληρη τη Δανία. Κάθε δραστηριότητα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς στο ωράριο και στον αριθμό των ατόμων και χωρίς αυτοί να φορούν μάσκα. Ούτε σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό, όπως μετρό, τραμ και λεωφορεία, ούτε καν στα νοσοκομεία.

Χειροτονία του νέου Επισκόπου Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας Νεκταρίου
Σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα την Κυριακάη 13 Φεβρουαρίου τελέσθηκε στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Χαμζάουι του Καίρου η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Γκούλου και βορείου Ουγκάντας Νεκταρίου με την πνευματική και μυσταγωγική καθοδήγηση του πηδαλιούχου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου του Δευτέρου,

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού στη Φλόριδα

 


Επίσκεψη στην ελληνική ομογένεια στη Φλόριδα των ΗΠΑ πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Χρυσουλάκης, συναντώντας εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και των ελληνικών ομογενειακών κοινοτήτων.