Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Νορβηγία: Τέλος από σήμερα αποστάσεις, μάσκες και καραντίνα
Η Νορβηγία ήρε σήμερα, Σάββατο, σχεδόν όλα τα εναπομείναντα μέτρα που επέβαλε στο πλαίσιο ενός lockdown κατά της Covid-19, καθώς τα υψηλά επίπεδα των μολύνσεων κορωνοϊού είναι απίθανο να θέσουν σε κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Γιόνας Γκαρ Στέρε.

Η Γαλλία καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους κλειστούς δημόσιους χώρους
Η Γαλλία καταργεί την υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπου απαιτείται για την είσοδο σε αυτούς εμβολιαστικό πάσο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι οι μάσκες θα παραμείνουν υποχρεωτικές για τα δημόσια μέσα μεταφοράς και για τους κλειστούς χώρους όπου δεν απαιτείται το εμβολιαστικό πάσο.
Ο νέος κανονισμός, που τίθεται σε ισχύ από τις 28 Φεβρουαρίου, συμβαδίζει με μια σύσταση του συμβουλίου υγείας και ακολουθεί την μείωση του ρυθμού μόλυνσης που έχει καταγραφεί στη χώρα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Pfizer το 2022 θα βάλει στα ταμεία της 32 δισ.
Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανέβασε σήμερα την πρόβλεψη των εσόδων από την πώληση του εμβολίου κατά της Covid-19 για ολόκληρο το 2022 σε περίπου 32 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας ότι αναμένει άλλα 22 δισ. δολάρια από την πώληση φαρμάκων κατά του κορωνοϊό.

«Ξύπνησε» και πάλι το ηφαίστειο της Αίτνας στην Ιταλία
Μοναδικές εικόνες χάρισε η έκρηξη της Αίτνας, του ψηλότερου και πιο ενεργού ηφαιστείου που βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης και «έβαψε»… κόκκινο τον νυχτερινό ουρανό με σειρά εκρήξεων, ενώ η κόκκινη λάβα έρρεε.
Η έκρηξη με επίκεντρο τον νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου, σε ύψος περίπου 2.900 μέτρων, έστειλε τέφρα και καπνό σε ύψος οκτώ χιλιομέτρων, όπως ανέφερε το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας. Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

Τηλεπικοινωνιακή διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου
Πιο συγκεκριμένα, η Grid Telecom, θυγατρική του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) και η Telecom Egypt, ο πρώτος ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου και ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην περιοχή, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) στρατηγικής σημασίας με αντικείμενο τη διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου, μέσω υποθαλάσσιας καλωδιακής υποδομής.