Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Κανένα επιπλέον μέτρο στο Ην. Βασίλειο
Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα για τον κορονοϊό θα επανεξεταστούν στις 26 Ιανουαρίου ενώ τα νέα στοιχεία δείχνουν νέο αρνητικό ρεκόρ, ότι ένα στα 15 άτομα νοσούσε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σχεδόν 3,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Ιταλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους πολίτες άνω των 50
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ντράγκι που μόλις ολοκληρώθηκε, ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών, γίνεται υποχρεωτικός στην Ιταλία. Ουσιαστικά, υιοθετήθηκαν δυο οδοί: για τους πολίτες άνω των 50 ετών που δεν εργάζονται, επιβάλλεται κατευθείαν υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Καζακστάν: Δεκάδες νεκροί και σφοδρές μάχες στους δρόμους
Βαρύς ο φόρος αίματος της εξέγερσης στο Καζακστάν με αφορμή την αιφνιδιαστική αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Ο στρατός έχει βγει εδώ και μερικές ώρες στους δρόμους της πόλης Αλμάτι και οι αναφορές μιλούν για δεκάδες νεκρούς.

Γολγοθάς για ζευγάρι Ελλήνων που εγκλωβίστηκε σε… καραντίνα στο Παρίσι
Σε «Οδύσσεια» μετατράπηκε το ταξίδι στο Παρίσι για δύο νέα παιδιά από την Ελλάδα, μετά το θετικό τεστ κορωνοϊού πριν την πτήση της επιστροφής.«Εγώ δεν είχα κάποιο σύμπτωμα και πήγαμε να κάνουμε το τεστ για να επιστρέψουμε» σημείωσε η Έφη Νασοπούλου, προσθέτοντας ότι το δικό της τεστ βγήκε θετικό και του συντρόφου της αρνητικό και έτσι έπρεπε να παραμείνουν στο Παρίσι για 10 μέρες.

Ομογένεια: Καταχώριση πιστοποιητικών εμβολιασμού εξωτερικού εξ αποστάσεως

   


Συμφώνως με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι κάτοχοι αλλοδαπών πιστοποιητικών εμβολιασμού EUDCC (European Union COVID Certificate) θα μπορούν από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου να προχωρούν στην καταχώρισή τους μέσω της εφαρμογής emvolio.gov.gr με τους κωδικούς OR. Επισημαίνουμε ότι, επί του παρόντος, η καταχώριση των εν λόγω πιστοποιητικών μπορεί να γίνεται μέσω της υπηρεσίας my KEP-live.