Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Η Ρωσία προειδοποιεί την Ελλάδα για τους S-300
Η Ελλάδα πολλές φορές έχει υπογραμμίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν έχει στείλει και δεν προτίθεται να στείλει πυραυλικά συστήματα S-300 στην Ουκρανία. Παρόλα αυτά, το θέμα επανέφερε σήμερα (19.12), υπό μορφή προειδοποίησης εκπρόσωπος της Ρωσίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, ένας από τους πιο υψηλόβαθμους εκπροσώπους της Ρωσίας στην Κριμαία, ο Γκεόργκι Μουράντοφ, προειδοποίησε τη χώρα μας να μη στείλει S-300 στην κυβέρνηση της εμπόλεμης Ουκρανίας.


Ο Γκεόργκι Μουράντοφ ήταν πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο της περίοδο της κρίσης με τους S-300 στη μεγαλόνησο και γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.


Αναλυτικότερα, το RIA Novosti αναφέρει ότι ο ίδιος, μιλώντας στο ρωσικό μέσο ενημέρωσης, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση της Αθήνας δεν θα ήταν μόνο μια παράλογη επίδειξη εχθρότητας προς τη Ρωσία, αλλά και ένα επικίνδυνο βήμα προς τα δικά της εθνικά συμφέροντα, όπως η ελληνική κοινή γνώμη τονίζει ήδη ηχηρά».

Η Ελλάδα θα πρέπει να θυμάται ότι η Ρωσία προμήθευσε με αντιαεροπορικά αμυντικά συστήματα S-300 την Κύπρο στα τέλη του περασμένου αιώνα, προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Μόσχας, και συνέχισε λέγοντας πως «ως Ρώσος πρέσβης τότε στην Κύπρο, μπορώ να σας υπενθυμίσω ότι δεν λειτουργούν εναντίον της Ρωσίας, γιατί είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα αναγνώρισης ‘φίλου-εχθρού’» είπε.

«Ωστόσο, η μεταφορά αυτών των συστημάτων στο Κίεβο αναμφίβολα θα υπονόμευε ριζικά την ελληνική αμυντική δυνατότητα», επεσήμανε.
VRADINI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου