Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

Λονδίνο: Πλημμύρα από έκρηξη σε αγωγό ύδρευσης
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς νερό, ενώ δεκάδες εκκενώθηκαν από τα σπίτια τους μετά την έκρηξη του αγωγού ύδρευσης που προκάλεσε τεράστια πλημμύρα σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου.

Οκτώ πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 60 πυροσβέστες κλήθηκαν στην οδό Belsize στο Κάμντεν στις 2:50 π.μ. τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από έκρηξη αγωγού ύδρευσης που προκάλεσε πλημμύρα μισού μέτρου σε μια περιοχή περίπου 800 μέτρων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι ο κεντρικός αγωγός είχε απομονωθεί, αλλά εξερράγη ένας άλλος αγωγός ύδρευσης με αποτέλεσμα περίπου 100 ακίνητα να έχουν πλημμυρίσει.


Πλάνα που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να χρησιμοποιούν μικρές βάρκες και να απεγκλωβίζουν τους κατοίκους που είναι τυλιγμένοι σε κουβέρτες.

Λονδίνο: Η διαφορά θερμοκρασίας προκαλεί εκρήξεις στους αγωγούς ύδρευσης

«Δεν γνώριζα την κατάσταση μέχρι τις 7 το πρωί, όταν πήγα στην τουαλέτα, συνειδητοποίησα ότι το καζανάκι δεν λειτουργούσε και δεν έτρεχε νερό από τις βρύσες», είπε Cody Dolcy-Grant και πρόσθεσε:

«Ο δρόμος μου είχε πλημμυρίσει… όταν άνοιξα την εξώπορτα ήταν σαν σκηνή τρόμου, πυροσβεστικά οχήματα σε όλο το δρόμο, αστυνομία, ασθενοφόρο, και μετά κοίταξα στα αριστερά μου και ήταν σαν τον ποταμό Τάμεση έξω».

Ο διοικητής του πυροσβεστικού σταθμού Gary Deacon είπε: «Πρόκειται για μια σημαντική πλημμύρα που έχει επηρεάσει περίπου 100 ακίνητα και έχει αφήσει χιλιάδες άτομα χωρίς νερό. Τα συνεργεία διάσωσης χρησιμοποίησαν βάρκες για να μεταφέρουν περίπου 20 άτομα από τους επάνω ορόφους των ακινήτων. Τρεις ενήλικες και ένα παιδί μεταφέρθηκαν σε ασφαλές καταφύγιο.


Σύμφωνα με τις αρχές, αιτία των εκρήξεων είναι η μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Βρετανία. Οι μέγιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας τη Δευτέρα θα κυμανθούν από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου, σε αντίθεση με την ψυχρή εισβολή που έπληξε την χώρα την τελευταία εβδομάδα.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου