Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Βουκουρέστι: Ποιες κατηγορίες βαραίνουν τον οδηγό του ελληνικού λεωφορείου
Βαριές, όπως αναμενόταν, είναι οι κατηγορίες για τον οδηγό του λεωφορείου που ενεπλάκη στο δυστύχημα σε δρόμο του Βουκουρεστίου. Ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες για 25 άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται από την αστυνομία της Ρουμανίας.

Αυτό υποστήριξε ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, η ανάκριση ξεκίνησε, αλλά είναι ακόμη νωρίς και ο οδηγός θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Θα μεταβαίνει στο Βουκουρέστι, όποτε τον χρειάζονται οι ρουμανικές Αρχές.
«Έδωσα τον λόγο μου, ο άνθρωπος θα είναι παρών όσες φορές τον φωνάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά για το δυστύχημα που έχει κοστίσει την ζωή ενός ανθρώπου.

Επιβεβαίωσε ότι τα τεστ έδειξαν πως ο πελάτης του δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ούτε είχε κάνει χρήση ναρκωτικών.Όσο για το πώς έγινε το δυστύχημα υπογράμμισε τα εξής: «Ο οδηγός είδε τον περιοριστή, τον χτύπησε με την κεραία, το άκουσε όταν το χτύπησε και φρέναρε. Αφού φρέναρε, το λεωφορείο κινήθηκε για δύο μέτρα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στον περιοριστή το air condition που βρισκόταν στην οροφή. Έτσι προκλήθηκε το δυστύχημα».

Όσο για το εάν ο οδηγός ήταν κουρασμένος απάντησε ότι δεν ήταν, το πούλμαν έκανε αρκετές στάσεις στη διάρκεια της διαδρομής. «Τον συνάντησα στην αστυνομία, ψυχολογικά δεν είναι καλά, είναι χάλια, δεν τρώει, ένας άνθρωπος απλός είναι» είπε ο κ. Ματθαίου.

Σε ερώτηση αν έτρεχε, ο δικηγόρος απάντησε αρνητικά και συμπλήρωσε πως ο ιδιοκτήτης της εταιρείας μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον οδηγό και λέει πως είναι πολύ ήρεμος άνθρωπος.

Ο κ. Ματθαίου κατέληξε λέγοντας: «Εάν το υλικό που ήταν κατασκευασμένο το εμπόδιο ήταν ελαφρύ και με το πρώτο άγγιγμα ανασηκωνόταν αυτόματα, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για την τραγωδία αυτή».

Ερωτηθείς γιατί ο οδηγός ακολούθησε αυτή τη διαδρομή απάντησε ότι το «το GPS τον έβαλε εκεί και μπήκε στη λωρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου