Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Οι Μυκήνες...στα Νησιά Φερόε !
Οι Μυκήνες στην Αργολίδα ήταν η Ακρόπολη ενός από τους σπουδαιότερους αρχαίους πολιτισμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας και αποτελούν πόλο έλξης για αμέτρητους τουρίστες. Όμως δεν είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο που ονομάζεται έτσι.

Σε μία γωνιά της Ευρώπης, στη δυτικότερη άκρη του νησιωτικού συμπλέγματος Φερόες, υπάρχει ένα νησί 10,3 τετραγωνικών χιλιομέτρων με ελάχιστους κατοίκους, οι Mykines με τον γραφικό οικισμό, τα πανέμορφα πουλιά και τον περίφημο φάρο τους.Φώτο: Wikipedia (Erik Christensen)
Το νησάκι Mykines

Στο νησάκι Mykines διαμένουν μόνιμα 10 κάτοικοι και εκατοντάδες πτηνά πάφιν. Από τα 40 σπίτια, μόνο 6 είναι κατοικημένα σε μόνιμη βάση. Είναι ένας τόπος απόλυτης ησυχίας, αφού δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και το οδικό δίκτυο περιορίζεται σε μονοπάτια, τα οποία διασχίζουν πότε πότε κάποια τρακτέρ.

Οι μόνοι τρόποι πρόσβασης είναι το καραβάκι από το Sørvágur και ελικόπτερο της Atlantic Airways, που όμως παρουσιάζουν δυσκολίες εξαιτίας των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών της περιοχής.

Ο μοναδικός ξενώνας του νησιού είναι το πρώην ατελιέ του ζωγράφου Sámal Joensen-Mikines και υπάρχει ένα μόνο καφέ που σερβίρει και φαγητό.

anagnostis.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου