Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Χριστουγεννιάτικη συναυλία στον Καθεδρικό Ναό Στοκχόλμης
Την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022, αμέσως μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας μίλησε στο εκκλησίασμα για το σημερινό απόσπασμα από τον Ευαγγελιστή Λουκά, το οποίο αποκαλύπτει το θεμελιακό γεγονός στην ζωή μας ως πιστών, αυτό της μετοχής μας στην μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας, όπου γινόμαστε σύσσωμοι, σύναιμοι και σύμψυχοι με τον Δημιουργό μας!

Ο Ποιμενάρχης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το μήνυμα που προέρχεται από την συμμετοχή αρκετών νέων στην Θεία Λειτουργία, καθώς και πολλών νέων ζευγαριών, και παρουσίασε το μουσικό τμήμα νεότητος του Καθεδρικού Ναού Στοκχόλμης, στο οποίο συμμετέχουν ταλαντούχοι νέοι, οι οποίοι έλαβαν την πρωτοβουλία, να παρουσιάσουν συναυλία Χριστουγεννιάτικης παραδοσιακής μουσικής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε πρωτίστως τον κ. Νικόλαο Κίτσιο, ο οποίος παρά τις επαγγελματικές και οικογενειακές του υποχρεώσεις, εξακολουθεί να συνδράμει την Ι. Μητρόπολη και να καλύπτει, μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, ζωντανές αναμεταδόσεις των Θείων Λειτουργιών, τις ραδιοφωνικές παραγωγές της τοπικής Εκκλησίας και κάθε πρωτοβουλία που σχετίζεται με τη νεότητα.

Ακολούθως, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τους νέους, που κοπίασαν και προετοίμασαν την συναυλία. Συγκεκριμένα, την μαέστρο Δδα Νίκη Θρουμπάρη, στο αρμόνιο την Δδα Ιωάννα Δημοσθένους, στο βιολί τον κ. Ισαάκ Isaksson, στην κιθάρα τον κ. Χρήστο Πέτρου, στο τύμπανο την Δδα Ηλιάνα Αντωνίου, καθώς και τα μέλη της χορωδίας: την Δδα Χαρίκλεια Παντελή, την Δδα Ελπίδα Ρέρρα, τον κ. Γεώργιο Ντούγκα και τον κ. Κωνσταντίνο Παντεκίδη.

Ο Επίσκοπος συνεχάρη τους νέους και πληροφόρησε τους πιστούς ότι θα ανανεωθεί το μουσικό ραντεβού την Κυριακή του Θωμά, 23 Απριλίου 2023, όπου το μουσικό τμήμα της νεολαίας του Καθεδρικού Ναού θα παρουσιάσει Πασχαλινή συναυλία, ανήμερα της εορτής του πολιούχου και προστάτου του ως άνω ναού.

Ακολούθησε δεξίωση στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, προς τιμής των μελών του μουσικού τμήματος, όπου ο Ποιμενάρχης συνεχάρη και πάλι τους νέους και τους ευχήθηκε, να αξιωθούν να προσκυνήσουν τον εν σπηλαίω τεχθέντα Κύριο και Λυτρωτή!

Το Facebook link της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας για την συναυλία: https://fb.watch/hltb9U8Hno/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου