Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ψάχνουν την Άρτεμης στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές για την 19χρονη Άρτεμη Βασίλη, η οποία εξαφανίστηκε την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 από το Κορωπί, καθώς μια σημαντική μαρτυρία ανέφερε ότι η κοπέλα είναι στη Σουηδία.

Όπως προβλήθηκε στο «Φως στο Τούνελ», μια μάρτυρας που κάλεσε στην εκπομπή, ισχυρίζεται πως αναγνώρισε την κοπέλα στην πόλη Γκέτεμποργκ, ζωντανεύοντας τη χαμένη ελπίδα της οικογένειάς της. Ο δικηγόρος της οικογένειας μαζί με τον αδελφό της Άρτεμης, Άρη, ταξίδεψαν στη Σουηδία για να συναντήσουν τη μάρτυρα και να ζητήσουν τη βοήθεια των αστυνομικών και προξενικών Αρχών.Σύμφωνα με τη μαρτυρία, η κοπέλα πιθανόν να κρατείται χωρίς τη θέλησή της από κάποια άτομα στη Σουηδία. Το προξενείο με τη σειρά του ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές, οι οποίες και κάλεσαν τη μάρτυρα που ήρθε σε επαφή με το «Τούνελ», για να καταθέσει. Η κατάθεσή της έχει ήδη σταλεί μέσω Interpol στις ελληνικές Αρχές.

Ο επίτιμος γενικός πρόξενος στο Γκέτεμποργκ κύριος Χρήστος Κακαζούκης, από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να διευκολύνει την επαφή της οικογένειας με τη σουηδική αστυνομία. Φρόντισε να διατηρηθεί το υλικό από κάμερες επιχειρήσεων στο σημείο που αναφέρει η μάρτυρας, για να εξεταστεί από την αστυνομία εάν πρόκειται για την ίδια.

Η μάρτυρας, που έχει καταγωγή από την Αλβανία, έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ελλάδα και πλέον μένει με τον σύζυγό της μόνιμα στη Σουηδία, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την κοπέλα και είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για την ίδια.

«Είδα την Άρτεμη σ’ ένα εμπορικό στο Γκέτεμποργκ, είμαι σίγουρη ότι ήταν αυτή. Ήταν η Άρτεμις, την είδα πολύ κοντά, στα δύο βήματα, γιατί άκουσα ελληνικά. Ήταν άλλη μία κοπέλα μαζί της και ένα αγόρι. Αυτός της είπε «πάμε Έμι…» Γυρνάω το κεφάλι και λέω «α Έλληνες είσαστε;», γιατί χάρηκα που άκουσα ελληνικά. Ήταν αδυνατισμένη, είχε καρέ μαλλί με ένα σκούφο πάνω. Η κοπέλα η άλλη της μίλησε στα αλβανικά. Εγώ ξέρω και αλβανικά και ελληνικά και κατάλαβα. Ήμουν δίπλα στην Άρτεμη και αυτοί δε μου απαντήσανε καθόλου, μόνο το αγόρι κάτι της έλεγε. Όταν τη ρώτησα αν είναι η Άρτεμις, η άλλη κοπέλα που ήταν μαζί την τράβηξε και της είπε στα αλβανικά να φύγουν. Πήγα στο αυτοκίνητο να πάρω το κινητό για να την βγάλω αμέσως φωτογραφία, αλλά μπήκανε κι εκείνοι στο αυτοκίνητό τους και έφυγαν. Κατάφερα να συγκρατήσω μόνο τα τρία τελευταία νούμερα του σουηδικού αριθμού», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Σημειώνεται ότι έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από τότε που χάθηκαν τα ίχνη της Άρτεμης. Την ημέρα που εξαφανίστηκε, έφυγε από το σπίτι όπου έμενε με την οικογένειά της στο Κορωπί, λέγοντας ότι θα πήγαινε σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών στην Παιανία για να κάνει αίτηση για δουλειά, κάτι που δεν έγινε, όπως αποδείχθηκε αργότερα.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου