Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Την Κυριακή η μεγάλη εθνική διαδήλωση των Σέρβων
Οι Σέρβοι από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια θα συγκεντρωθούν την Κυριακή για μια μεγάλη δημόσια διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα τρομοκρατίας της Πρίστινα κατά του Σέρβικου πληθυσμού στη νότια σερβική επαρχία.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα φέρουν σερβικές σημαίες και οι σημαίες της Δημοκρατίας της Σερβίας θα τοποθετηθούν σε όλο το βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια, γεγονός που θα στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό των προσωρινών ιδρυμάτων της Πρίστινα, Άλμπιν Κούρτι, και σε ολόκληρο τον κόσμο, ότι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια αποτελούν μέρος της Σερβίας.

Ο Γκόραν Ράκιτς και ο Νέναντ Τζούριτς μίλησαν στο κοινό: Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Μιλώντας στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της Σερβικής Λίστας Γκόραν Ράκιτς για την τρέχουσα κατάσταση στο Κόσοβο και τα Μετόχια είπε: «Ανησυχούμε επειδή ο διευθυντής της Βόρειας Αστυνομικής Περιφέρειας του Κοσσυφοπεδίου, κ. Νέναντ Τζούριτς, έχει ανασταλεί. Αυτή είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδηγεί στην καταστροφή του σερβικού λαού. Μεθαύριο στις 12 το μεσημέρι είναι η πρώτη διαμαρτυρία. Εμείς αύριο θα έχουμε συνάντηση με εκπροσώπους των θεσμικών οργάνων, δεν ξέρω την ακριβή ώρα, και αύριο θα πάρουμε οριστική απόφαση για τα μέτρα στο Κοσσυφοπέδιο.

Θα ληφθούν σύμφωνα με τους εκπροσώπους του των θεσμών από το Βορρά. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μεθαύριο στις 12 θα έχουμε την πρώτη διαμαρτυρία. Θα είναι πολιτική, δημοκρατική και λαϊκή αντίσταση. Ας το ακούσουν οι χώρες της Quint (οι χώρες των πέντε κυριότερων δυτικών χωρών, των ΗΠ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου)», είπε ο Ράκιτς.

Ο Νέναντ Τζούριτς, επισήμανε ότι, ό,τι έχει, βρίσκεται στο Κόσοβο και τα Μετόχια, αλλά ότι δεν θα δεχθεί κανένα εκβιασμό.

«Γεννήθηκα εδώ, όλα είναι δικά μου εδώ, η οικογένειά μου. Δεν υπάρχει τέτοιο τίμημα ή εκβιασμός που να μπορεί να με αναγκάσει να παραδώσω ή να πουλήσω τα πάτρια εδάφη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις ειλικρινείς ευχές τους και την οικογένειά μου που με υποστήριξε ως ένας πυλώνας αγάπης και αυτό είναι ιερό. Από σήμερα, δεν θέλω πλέον να είμαι μέλος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, γιατί θέλω να εμφανιστώ ενώπιον του δικαστηρίου του Θεού με καθαρό πρόσωπο και καρδιά».

Ο Ράκιτς πρόσθεσε επίσης ότι, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Βρυξελλών, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απολύσει τον Διευθυντή της αστυνομίας του Βορρά του Κοσσηφοπαιδίου και ευχαρίστησε τον κ. Τζούριτς.

Ο σερβικός λαός του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων θέλει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά να στείλει ένα μήνυμα ότι δεν δέχεται άλλη ταπείνωση.

Πηγή: politika.rs

ERT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου