Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Μύρισαν Χριστούγεννα στο Λονδίνο
Η Οxford Street έβαλε τα γιορτινά της και είναι πανέμορφη. H πιο κεντρική λεωφόρος του Λονδίνου στολίστηκε για τα Χριστούγεννα και είναι λες και βγήκε από παραμύθι.

O δρόμος στολίστηκε χθες με χριστoυγεννιάτικα λαμπάκια, τα οποία είναι οικολογικά και θα παραμένουν αναμμένα για περιορισμένη ώρα λόγω της ενεργειακή κρίσης.Η κατανάλωση ενέργειας θα περιοριστεί στα δύο τρίτα σε σχέση με πέρυσι σύμφωνα με την New West End Company.


Τα φώτα θα ανάβουν από τις 3:00 μ.μ ως τις 23:00 κατά την εορταστική περίοδο, σε σύγκριση με πέρυσι που ήταν αναμμένα όλο το 24ωρο


Η επικεφαλής της καμπάνιας είπε ότι οι περιορισμένες ώρες είναι ένα «μεγάλο βήμα» στην προσπάθεια να γίνει η Oxford Street μια «κορυφαία βιώσιμη περιοχή».

.Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια της Oxford Street αποτελούνται φέτος από 300.000 φώτα LED κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πολυμερές, τα οποία σύμφωνα είναι 75% πιο αποδοτικά ενεργειακά από τους τυπικούς λαμπτήρες.

«Μετά από αρκετά, χρόνια, αυτά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς περιορισμούς για τον κορωνοϊό και θέλουμε να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία για να βοηθήσουμε τον κόσμο να γιορτάσει το πνεύμα των Χριστουγέννων μαζί με αγάπη και προσφορά» είπε η επικεφαλής

Η ίδια επισήμανε και τη σπουδαιότητα της προσοχής στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης. «Είναι πολύ σημαντικό να μειώσουμε την κατανάλωση της ενέργειας και να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε σε πιο βιώσιμα Χριστούγεννα με στόχο να κάνουμε την Oxford Street μια «κορυφαία βιώσιμη περιοχή».
vradini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου