Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Σε «ειδικούς χώρους» θα οδηγούνται οι μεθυσμένοι οπαδοί στο Κατάρ
Ο διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλλου του Κατάρ, Νάσερ Αλ Χατέρ, απευθυνόμενος στις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες Αγγλίας και Ουαλίας τους συνέστησε, αμφότερες, να επικεντρωθούν στις ομάδες τους αντί να απαιτούν αποζημιώσεις για τους μετανάστες που εργάστηκαν στην χώρα για την κατασκευή των υποδομών.


Ενώ, αποκάλυψε ότι οι μεθυσμένοι οπαδοί θα «οδηγούνται» σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους έως ότου επανέλθουν σε φυσιολογική κατάσταση. Δεν δίστασε μάλιστα να προσθέσει ότι, η διαρκής κριτική για το Μουντιάλ, θα μπορούσε να θεωρηθεί ρατσιστική.


Και σημείωσε ότι:


- Οι ομοφυλόφιλοι φίλαθλοι είναι ευπρόσδεκτοι και θα μπορούν να κρατούν σημαίες με το ουράνιο τόξο.


- Η FIFA είναι εκείνη που θα αποφασίσει αν θα επιτραπεί στους αρχηγούς των ομάδων να φορούν περιβραχιόνια με την φράση «One Love», προτρέποντας τες να αποφύγουν τα «πολιτικά μηνύματα».


- Θα δημιουργηθούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για τους μεθυσμένους οπαδούς, στους οποίους θα οδηγούνται έως ότου επανέλθουν σε φυσιολογική κατάσταση.


Με πολλές χώρες να έχουν κατηγορήσει το Κατάρ για τις συνθήκες εργασίες, ο Νάσερ Αλ Χατέρ είπε ότι, «Πολλοί άνθρωποι που μιλούν για αυτό το θέμα δεν είναι γνώστες αυτής της βιομηχανίας και δεν γνωρίζουν καν τον χώρο».


«Έχω την αίσθηση ότι για κάποιο λόγο έχουν την υποχρέωση να μιλήσουν γι’αυτό το θέμα. Θα ήταν πιο σωστό, πριν μιλήσουν, να μάθουν καλύτερα τι ακριβώς γίνεται στο Κατάρ».

Αναφερόμενος στην ομάδα εργασίας της UEFA για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ και τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ελβετία την Τετάρτη σχολίασε ότι, «Όταν λοιπόν οι άνθρωποι βγαίνουν και λένε, ”Ναι, συμφωνούμε ότι πρέπει να υπάρχει κάποιο είδος αποζημίωσης για τους εργαζόμενους” απλώς διαβάζουν από ένα κομμάτι χαρτί».


Και πρόσθεσε, «Ας αφήσουμε λοιπόν το θέμα στους ειδικούς και ας επικεντρωθούμε στο ποδόσφαιρο. Αφήστε τους υπεύθυνους του ποδοσφαίρου να επικεντρωθούν στις ομάδες τους. Και ας βάλουμε ένα τέλος σε όλο αυτό».

«Σεβασμός στον πολιτισμό μας»


Αν και οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου επιμένουν ότι υπήρξαν μόνο τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από εργατικό ατύχημα, υπάρχουν ανησυχίες ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος καθώς δεν έχουν διερευνηθεί ενδελεχώς όλες οι περιπτώσεις.


Από την μεριά του ο Νάσερ Αλ Χατέρ επεσήμανε τη βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας του Κατάρ και τη θέσπιση κατώτατου μισθού.


Ωστόσο, το Κατάρ δεν είναι διατεθειμένο να αλλάξει τους νόμους σχετικά με την ΛΟΑΤ κοινότητα αλλά ξεκαθάρισε ότι κανένας δεν θα υφίσταται διακρίσεις κατά τη διάρκεια του τουρνουά με τους ομοφυλόφιλους οπαδούς να μπορούν να κρατιούνται χέρι-χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου