Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Γερμανία: Δολιοφθορά παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο Αμβούργου, Αννοβέρου, Βρέμης
Η εταιρεία σιδηροδρομικών συγκοινωνιών Deutsche Bahn απέδωσε σε σαμποτάζ τη βλάβη που προκλήθηκε στο σιδηροδρομικό δίκτυο στα βόρεια της Γερμανίας νωρίτερα, ενώ διεξάγονται έρευνες για το συμβάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ARD, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει προς το παρόν σχετική ανακοίνωση από το γερμανικό υπουργείο των Εσωτερικών.

«Η δολιοφθορά σε καλώδια που ήταν ζωτικής σημασίας για την κυκλοφορία των τρένων, σήμαινε ότι η Deutsche Bahn έπρεπε να σταματήσει τα τρένα που κινούνται στο βορρά σήμερα το πρωί για σχεδόν τρεις ώρες», αναφέρεται.

Αρχικά η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι «τεχνικό σφάλμα στο ψηφιακό σύστημα» προέκυψε στα βορειοδυτικά, ενώ δύο ώρες αργότερα γνωστοποιήθηκε ότι το θέμα έχει επιλυθεί, αλλά προκαλεί καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Η «παράλυση» αφορούσε τρένα μεγάλων αποστάσεων ή περιφερειακών συρμών στις βορειοδυτικές πολιτείες του Αμβούργου, του Σλέσβιχ-Χολστάιν, της Κάτω Σαξονίας και της Βρέμης, με αποτέλεσμα και τα τρένα μεταξύ Βερολίνου και Κολωνίας και μεταξύ της πρωτεύουσας και του Άμστερνταμ να μην κινούνται. Επίσης, αναβλήθηκαν δρομολόγια από τη Δανία προς τη Γερμανία.

https://lawandorder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου