Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Η Ελλάδα θέλει να δώσει αιολική ενέργεια σε Γερμανία – Αυστρία
Ένα ακόμα δημοσίευμα του Spiegel αναφέρεται στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο ότι η χώρα μας επιθυμεί να προμηθεύσει με αιολική ενέργεια τη Γερμανία και γενικότερα να στείλει πράσινη ενέργεια στην Κεντρική Ευρώπη.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στη Γερμανία και την Αυστρία την κατασκευή μιας απευθείας ηλεκτρικής σύνδεσης» αναφέρει το δημοσίευμα. Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε την Πέμπτη ότι θα μπορούσε να μεταφερθεί πράσινη ηλεκτρική ενέργεια από την Ελλάδα στην κεντρική Ευρώπη.

«Δεν είναι εύκολο έργο, αλλά υπάρχει μεγάλη ανάγκη για πράσινη ενέργεια στη νότια Γερμανία, την οποία μπορεί να παράσχει η Ελλάδα», δήλωσε.


Η αρχική ισχύς της διασύνδεσης θα μπορούσε να είναι 3 GW και θα μπορούσε να διασχίζει την Αλβανία και άλλες βαλκανικές χώρες, ανέφερε ο Έλληνας υπουργός.

«Μόνο φέτος, η Ελλάδα έχει σχεδόν διπλασιάσει τη δυναμική της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στα 3,8 GW. Στόχος της κυβέρνησης είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να καλύπτουν το 70% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια έως το 2030» σχολιάζει το Spiegel.


powergame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου