Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Ακόμη ένα 16χρονο κορίτσι νεκρό στο Ιράν
Νέο περιστατικό δολοφονίας μίας 16χρονης κοπέλας συγκλονίζει το Ιράν, καθώς, αφού συνελήφθη η έφηβη από τις δυνάμεις ασφαλείας, ξυλοκοπήθηκε δια ροπάλου μέχρι θανάτου. Ο λόγος, για την έφηβη Σαρίνα Εσμελζαντέ, που συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του Ιράν και σε πορείες που πυροδοτήθηκαν από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Επίσης, το κορίτσι ήταν αρκετά δημοφιλές στο ιρανικό YouTube.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι δυνάμεις ασφαλείας την ξυλοκόπησαν με ρόπαλα αφού την συνέλαβαν σε μια διαδήλωση στο Καράχ στην επαρχία Αλμπόρζ στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές τις Guardian, μια δήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας ισχυρίστηκε, ότι η οικογένεια της Εσμελζαντέ είχε δεχτεί «έντονη πίεση για να εξασφαλιστεί η σιωπή της» και να συμφωνήσει με ισχυρισμούς Ιρανών αξιωματούχων.

Σήμερα, καθώς η είδηση ​​του θανάτου του Εσμελζαντέ διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna, κατά τα όσα δήλωσε ο ανώτατος δικαστής της επαρχίας Αλμπόρζ, μετέδωσε, ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, ο θάνατος της έφηβης ήταν αυτοκτονία. Ειδικότερα, απέδωσε τον θάνατο της Εσμελζαντέ σε πτώση από τη στέγη ενός πενταώροφου κτηρίου και πως το κορίτσι είχε ιστορικό σε προβλήματα ψυχικής υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου