Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Άρματα μάχης ζητεί από τη Γερμανία ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ κάλεσε τη Γερμανία να εφοδιάσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του με σύγχρονα κύρια άρματα μάχης, για τις βοηθήσει να αποκρούσουν την εισβολή της Ρωσίας.

Ο κ. Σμίχαλ είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας όσον αφορά τις παραδόσεις όπλων ενόψει της επίσκεψής του στο Βερολίνο το σαββατοκύριακο.

Το Κίεβο αναμένει από τις ΗΠΑ να του προμηθεύσουν άρματα μάχης Abrams και από τη Γερμανία Leopard 2 για να χρησιμοποιηθούν στα πεδία της μάχης, πρόσθεσε.

Η προμήθεια σύγχρονων κύριων αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) απευθείας από τη Γερμανία στην Ουκρανία παραμένει ταμπού για το Βερολίνο, καθώς οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν με μεγάλη επιφύλαξη οποιαδήποτε επέμβαση σε συρράξεις στο εξωτερικό.

Δεν έχουν παραδοθεί σύγχρονα κύρια άρματα μάχης στην Ουκρανία από κανένα άλλο κράτος-μέλος του NATO.


Η κυβέρνηση της Γερμανίας αρχικά δίσταζε να προμηθεύσει τον στρατό της Ουκρανίας, αλλά κατόπιν έστειλε στο Κίεβο αυτοκινούμενα οβιδοβόλα, αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά και συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων.

Ο κ. Σμίχαλ εξήρε την απόφαση του Βερολίνου να μεταβάλει την πολιτική του και να στέλνει πλέον όχι μόνο εξοπλισμό προστασίας, όπως κράνη και αλεξίσφαιρα, αλλά σύγχρονα, εξελιγμένα όπλα, όμως τόνισε πως οι δυνάμεις του Κιέβου χρειάζονται περισσότερα οπλικά συστήματα και μέσα το συντομότερο δυνατόν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου