Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Ουγγαρία: Πρόβλεψαν κακοκαιρία, δεν συνέβη και… απολύθηκαν
Μία λάθος πρόβλεψη ήταν αρκετή για να δουν οι επικεφαλής μετεωρολόγοι της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας (NMS) της Ουγγαρίας την… έξοδο!

Η πρόεδρος Κορνέλια Ράντιτς και ο αναπληρωτής της Γιούλα Χόρβατ / από τον υπουργό Τεχνολογιών και Βιομηχανίας Λάζλο Πάλκοβιτς, στον οποίο υπάγεται η NMS, σήμερα, δύο ημέρες αφότου ακυρώθηκε η μεγάλη εκδήλωση με πυροτεχνήματα που θα πραγματοποιούνταν στη Βουδαπέστη, με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της χώρας, λόγω της -εσφαλμένης, όπως αποδείχτηκε- πρόβλεψης για κακοκαιρία που είχαν κάνει.

Και ναι μεν, στην ανακοίνωση του υπουργείου δεν δίνεται καμία εξήγηση για την συγκεκριμένη απόφαση, α φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, ωστόσο, επέκριναν, χθες, δριμύτατα τη μετεωρολογική υπηρεσία, επειδή προέβλεψε καταιγίδες και ριπές ανέμου, με αποτέλεσμα να ματαιωθεί η πολυαναμενόμενη γιορτή του Σαββάτου. «Έδωσαν παραπλανητικές πληροφορίες για την σφοδρότητα της κακοκαιρίας, κάτι που οδήγησε σε λανθασμένες αποφάσεις την ομάδα ασφαλείας», σχολίασε η διαδικτυακή εφημερίδα Origo.

Η εκδήλωση, η οποία διαφημίζεται ως «η μεγαλύτερη στην Ευρώπη» με τη ρίψη πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της χιλιετούς ιστορίας του ουγγρικού κράτους, αναβλήθηκε για τις 27 Αυγούστου. Η αντιπολίτευση είχε ζητήσει τον Ιούλιο να ακυρωθεί τελείως, κάνοντας λόγο για «αχρείαστη σπατάλη χρημάτων» σε μια περίοδο που η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν απαιτεί από τους πολίτες να καταβάλουν προσπάθεια για να ξεπεραστεί η δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου